U15 Němčice – Bystré (15.5.2022)

Další domácí zápas jsme sehráli s týmem Bystrého, který v podzimní části na domácím hřišti předvedl jeden z nejkvalitnějších výkonů a představil se jako herně velmi technicky vyspělý soupeř. Tenkrát jsme bez čtyř opor nejstarších žáků prohráli 3:6, ale z článku je jasné, že kluci odvedli skvělý výkon.

K domácímu zápasu jsme nastoupili opět bez zraněného Vítka, ale jinak v poměrně plné sestavě starších a mladších žáků v poměru 7 starších a 7 mladších. Soupeř, který má své mladší žáky v Poličce tak proti nám nastoupil v sestavě kluků, z nichž polovina jde příští rok do dorostu. Naši borci se tak postavili doslova více jak o hlavu větším klukům, kteří neměli daleko k 180 cm 😊.

Bystré předvádělo pohledný kombinační fotbal, ale našim klukům se dařilo jejich akce narušovat bojovností, nebo je skvělými zákroky likvidoval skvěle chytající Ondra. Do polovičky zápasu se soupeři nepodařilo vsítit branku, což pro nás trenéry bylo překvapení a pro naše hráče skvělá odměna za bojovnost a nasazení.

Jediná branka padla až v 3. min druhé části a do konce zápasu se stav už nezměnil. Ač jsme se obávali, že klukům „dojde v druhém poločasu šťáva“, udrželi skóre do konce. Naopak se dokonce osmělili k útočným výpadům a potvrdili svojí chuť hrát.

Přestože jsme o onu jednu branku nezískali žádný bod, kluci předvedli, že dokážeme hrát s týmem horní části tabulky. Tým Bystrého se k dnešku posunul na dělené 2. místo soutěže, o které se dělí s celkem H. Újezd/Morašice. Velká pochvala všem hráčům za předvedený výkon!

Tréninky klasika úterý a pátek od 16 hod, máme stále na čem pracovat.