Muži Němčice – H. Újezd 4:0 (1:0) (5.5.2024)

Po dvou posledních kolech, kdy nám díky rozhodčím a naší slabé produktivitě propadlo mezi prsty 5 bodů, jsme přivítali tým H. Újezdu. Tomu se v předminulém kole podařilo na venkovním hřišti překvapivě porazit Morašice 4:1 a získat cenné body. Po zkušenostech jsme se rozhodli z utkání pořídit audiovizuální záznam, což je jediný formální způsob, jak na nešťastné řízení utkání reagovat.

Do zápasu jsme nastoupili s třemi dorostenci v základní sestavě. Nevíme, co se skrývalo za výkonem soupeře, ale během 90 min jsme mu dovolili pouze jednu příležitost, kdy nastřelil břevno. Většinu zápasu jsme měli převahu, kterou jsme postupně dokázali využít. V prvním poločasu se v 38. min prosadil Matěj Matoušek, který po přímém kopu Martina Gyömbera tečuje na přední tyči.

Hned po poločasové přestávce se Matěj Matoušek prosazuje podruhé, kdy z blízka prostřeluje hostujícího brankaře těsně u pravé tyče. Branky nám viditelně zvýšily sebevědomí a domácím divákům jsme předváděli pěkný fotbal plný gólových šancí. Střelný prach nám však nedošel a do konce utkání jsme byli stále aktivní i za vystřídání všech 5 hráčů. Nejprve Lukáš Pavliš v 63. min trestá chybně rozehranou „malou domů“ a zvyšuje na 3:0. Druhá a poslední branka padla opět z kopačky Lukáše Pavliše hned v 67. min – pohledná nahrávka od Matěje Matouška, nepovedený odkop obránce a Lukáš zakončuje přízemní střelou k levé tyči.

V tabulce máme sice na jejím konci pouze 8 bodů, ale předvedená hra nám dala novou energii do dalších kol. Příští týden zajíždíme do Třebařova, který je s Mladějovem na čele tabulky. Děkujeme divákům za skvělou kulisu, zejména našim ULTRAS NĚMČICE z řad fotbalové mládeže, kteří nás skvěle podporovali celých 90 min, takovéto fanoušky nám v soutěži mohou všichni jen závidět😉.