U15 Němčice/Janov – Vendolí 5:0 (2:0) (4.5.2024)

K poslednímu zápasu na janovském hřišti jsme přivítali k přátelskému utkání tým Vendolí, který nepřihlásil oficiální soutěž a v jarní části sehrává přáteláky s týmy, které by měly volný los.

Zápas jsme měli poměrně pod kontrolou, ale dlouho jsme se nedokázali prosadit. Vendolí se svým hladce oholeným stoperem z řady středoškoláků (ročník 2007😉) všechny míče odkopávalo daleko za středový kruh, přesto jsme se pohlednou kombinací středem i po stranách hřiště dostávali zpět na soupeřovu polovinu. Skóre jsme tak otevřeli až v 30. min, kdy Matyáš Fišmon poslal středem Stanislava Rozvorala a ten se nemýlil. Těsně před poločasovým hvizdem se prosazuje Stanislav Suchánek a zvyšuje na 2:0.

Hned na začátku druhé části se v 38. min po 3 narážečkách dostává k zakončení Matyáš Fišmon, 3:0. Mírné zdramatizování přišlo v 43. min, kdy hrál (dle rozhodčího) náš obránce ve vlastním vápně za hranicí pravidel. Jan Chup, který si v druhém poločasu nasadil rukavice, si však s nařízenou penaltou poradil na jedničku. Závěr utkání ještě přidal dvě branky Jan Pavliš. Tu první v 65. min doslova donesl v chumlu obránců na svém těle i s hostujícím brankařem a druhou přidal hlavou po povedeném rohovém kopu Vojty Doseděla.

Zasloužené vítězství 5:0, odpovídající držení míče, premiéra mladšího žáka Tomáše Krejčího a využitá příležitost si zahrát přátelské utkání a zůstat v kondici do dalších kol soutěže. Náš soupeř na čele soutěže Sebranice/HÚ klopýtl doma remízou 2:2 s Kunčinou (4. místo), čímž s námi srovnali počet bodů v tabulce. Do konce soutěže máme ale ještě 6 utkání. V tuto chvíli můžeme s jistotou pouze říci to, že skončíme na 1. – 5. místě. Soutěž končí 15.-16. června, náš výsledek bude záležet na týmovém duchu i přístupu každého jednoho hráče.