U15 Bystré – Němčice (19.9.2021)

Asi jeden z nejvydařenějších zápasů podzimu naší U15, tentokrát s týmem Bystrého.

Naše domnění, že nemá soupeř přihlášené mladší žáky a budou obě soupisky složené z ročníků 2010-2007 byl mylný. Tři hráči mladších žáků Bystrého však hrají v Poličce a my jsme tak čelili soupeři se soupiskou plnou starších a herně zkušenějších hráčů. Právě proto, ač jsme si z bysterského trávníku neodvezli ani jeden bod, byl zápas hodný pochvaly našich borců. Důkazem síly soupeře bylo jejich skóre po třech zápasech 10:0, tedy bez obdrženého gólu!

Už na začátku prvního dějství ukázal soupeř svou sílu a 2. a 4. minutě se bleskově ujmul vedení 2:0. Naši borci však nehodili míč do žita a akcí Standy Rozvorala a luxusním přímákem Káji Suchánka jsme dokázali pošpinit do té doby čisté skóre soupeře. Do konce poločasu ještě Bystré převážilo misku vah na jejich stranu a do kabiny se šlo za stavu 3:2 pro domácí.

V druhém poločasu se opět skvěle prosadil agilní Standa Rozvoral a stav byl opět srovnán. Do konce zápasu se už gólově prosazoval pouze soupeř i přes hozenou rukavici penalty, kterou jsme nedokázali proměnit.  

Hodnocení zápasu – přestože se delegovaný rozhodčí nedostavil a domácí tak museli improvizovat s delegováním vlastního sudího, přístup domácích trenérů a realizačního týmu soupeře by mohl být etalonem chování, jak by měla mládežnická utkání vypadat. Ač hrál soupeř vzhledem k věkovému rozdílu tvrději a herně lépe, naši hráči odehráli jedno z nejlepších utkání podzimu. Škoda, že jsme doma museli nechat důležité posily starších žáků našeho týmu Onďu Pávka, Pepu Racka, Fildu Radimeckého a Vítka Koláře. Jednou z největších opor byl skvěle chytající Ondra Hác, který své spoluhráče skvěle podržel. Nastoupilo tak 6 starších a 7 mladších žáků. Z pohledu trenérů velmi vydařený a odpracovaný zápas od všech hráčů. Děkujeme kluci.

PS: Odkaz na zápis o utkání není zcela aktuální z důvodu, že se nedostavil delegovaný rozhodčí a nebyl tak čas aktualizovat soupisky obou mužstev.