Muži Opatov – Němčice 5:1 (1:1) (27.4.2024)

K 6. kolu jarní části jsme tentokrát zajížděli na hřiště Opatova, který se pohybuje ve středu tabulky a za jaro okusil překvapivě pouze jedno vítězství a 4 porážky. Přes náš široký kádr jsme místo bodové příležitosti přijeli se sestavou vč. 5 dorostenců, kteří nám vytrhli trn z paty.

Že se soupeř nenachází v dobré kondici jsme viděli celou první část. Hrál se divácky ne příliš pohledný fotbal na čerstvě zapískovaném trávníku a utkání vedla trojka rozhodčích Brychta, Šenkýř, Jakubec.

Vše začalo už v 13. min, kdy opatovský Tomáš Mrštný zajel nesmyslně do našeho brankáře Jáchyma Renzy, který měl již míč ve svých rukavicích. Přinejmenším zákrok na žlutou kartu, ale hlavní rozhodčí Brychta ponechal zákrok bez potrestání. Na obou stranách bylo několik šancí. Naše pohledná akce byla, když po pěkném křižném centru se do vzduchu dostal nejvýše Lukáš Pavliš, jeho hlavička končí na zadní tyči a odráží se zpět do hřiště. Po pár minutách Jáchym vytahuje střelu domácích, kteří ale na druhý pokus z blízka uklízejí míč do sítě, 1:0. Druhou polovinu prvního poločasu jsme měli více ze hry a Opatov rozhodně nedělal dojem týmu na středu tabulky. Klíčový okamžik přišel v 38. min, kdy domácí pod tlakem vytvořili neuvěřitelnou hrubku. Naši dva hráči stojící v 5 m ofsajdu dostali tečí namazáno od domácího stopera a šli sami na branku. Opatov své pochybení řešil faulem na hranici pokutového území. Nikdo se nehádal o penaltu, ale naši dva hráči „byli poslední a šli by sami na brankáře“. Dle pravidel při faulu v této situaci jasná červená karta. Rozhodčí Brychta nechtěl dát kartu žádnou, po tlaku kapitána se rozhodl pouze pro kartu žlutou. Soupeř měl tedy dohrávat zbylých 52 min v 10 hráčích. Dvě velké chyby rozhodčího, které nás obrali o možnost bodového zisku. Z herní převahy jsme přesto dokázali srovnat na 1:1, když Martin Gyömbér jun dorovnává překrásnou střelou do šibenice, která měla parametry „gól měsíce“.

Druhý poločas se hra srovnala a po vystřídání zraněného dorostence Maxe Nováčka na stoperu náš herní projev ztratil jiskru a soupeř nám nastřílel zbylé 4 branky.

Velká pochvala a poděkování všem dorostencům a celému týmu, který odehrál pěkné utkání. Výsledek neodpovídá tomu, co se na hřišti odehrálo a opatovští mohou ještě dlouho posílat děkovné dopisy rozhodčímu Brychtovi, který utkání nezvládl.

Z naší strany je škoda, že nejsme při tak širokém kádru schopni poskládat stabilní soupisku. Nehledejme tedy vinu všude kolem sebe, ale pro lepší výsledky je potřeba konstruktivní sebereflexe.

Další zápas hrajeme doma s Horním Újezdem, kterému se v jarní části daří získávat body. Přijďte nás podpořit, hrajeme v neděli 5. května od 16:00.