Turnaj U11 Opatov 14. 5. 2022

Po vítězství v minulém turnaji přišlo vystřízlivění na turnaji v Opatově. Opět jsme se sešli v téměř ideálním počtu 10 hráčů.

První zápas nás čekal proti Sebranicím, které nás na podzim pravideně poráželi, ale na jaře jsme se s nimi ještě neutkali. Opět prokázali svoji vyrovnanou sestavu na všech postech a celkem jasně nás přehrávali. Ovšem když si Láďa vyměnil balón s Tomem, tak se jednalo o pohledné akce a drželi jsme výsledkově krok. Poločas jsme sice prohráli 2:4, ale ve druhém poločase Sebranice polevili a naši kluci naopak přidali. Bohužel pokaždé dokázali na naše snížení odpovědět. Minutu před koncem, kdy jsme prohrávali o 1 gól, zkusili jsme nasadit naši nejsilnější sestavu, ovšem hra až do konce zápasu byla rozkouskovaná, větší tlak jsme si nevytvořili a prohráli těsně 5:6. O naše góly se podělili Tom 3 góly a Láďa 2.

Druhý zápas nás čekal proti domácímu Opatovu, se kterým máme obvykle vyrovnané zápasy. Hned na začátku zápasu se nám podařilo několik hezkých akcí a střel. Bohužel míč skončil buď na brankové konstruci, těšně vedle nebo v rukavicích šikovného domácího brankáře. A potvrdilo se pravidlo nedáš-dostaneš a poločas jsme prohráli 0:2. Druhý poločas jsme obléhali branku domácích, kteří ovšem hrozli z brejků a opět na naše snížení dokázali odpovědět. Prohrou 3:5 kluci začali ztrácet optimismus a na jejich kopačky se vkrádala nervozita. Za nás skóroval 1x Tom a 2x Láďa.

Poslední zápas nás čekala Březová, kterou jsme na jaře již 2x porazili. Ovšem v tomto zápase se naplno projevila nervozita z dosavadních proher a brzký obdržený gól nám taky nepomohl. Kluci chtěli vše prorvat silou, nehledali volné spoluhráče a od přesily bránících hráčů dostali vždy nakopáno, z čehož pramenila další frustrace. Poločas 1:3 a konečný výsledek 3:6 nás odsoudil na poslední místo v trunaji. Opět máme o čem přemýšlet a vsadit spíš na týmovou souhru, než individuální průniky. Jedinými našimi střelci na turnaji byli Láďa a Tom.

Příští týden nás čeká trunaj v 9:30 v Horním Újezdě, tak doufáme, že výsledky zlepšíme a nečeká nás bramborová medaile.

Turnaj odehráli Lukyn, Staník, Daník, Máťa, Fanda, Láďa, Tobík, Tom, Štěpa a Vilda.