Turnaj U11 Němčice 8. 5. 2022

Nedělní dopoledne vládlo krásné fotbalové počasí. To jsme ještě netušili, že domácí turnaj bude úspěšný ne jen díky tomu. Tento víkend na naše hřiště zavítaly týmy Opatova a stejní soupeři z minulého týdne z Březové a souklubí Horního Újezda a Morašic.

V kiosku byli připraveni Víťa Stránský s Martinou Pavlišovou a na hřišti jako rozhodčí Honza Stránský s Jirkou Šauerem. Všem děkujeme za podporu němčické fotbalové líhně.

První zápas jsme sehráli proti týmu H.Ú./Morašice. Oproti minulému týdnu soupeři chyběla zkušená brankářka, která často hrozí i střelbou z dálky a na defenzivě soupeře to bylo znát. Nás naopak podržel Luky, který včasným vyběhnutím zlikvidoval několik samostatných úniků. Když Štepánek ve druhém poločase zakroutil svojí levačkou míč do branky přímo z rohu, byl soupeř definitivně zlomen a vyhráli jsme 6:3. O naše góly se podělili bratři Krejčí po dvou gólech a pozadu nezůstal se dvěma góly ani Láďa.

Dalším soupeřem byl těžký Opatov. Zápas byl spíš taktická bitva než útočný fotbal. Často jsme na lavičce s Pavlem trnuli, když se řítili hráči Opatova sami na naši branku, ale vždy jim buď odskočil balón nebo narazili na zeď jménem Lukyn nebo se vrátila zodpovědná obrana. Poločas 0:0 byl předzvěstí napínavého zápasu. Kluci plnili pokyny, udržovali pozornost při bránění a napadali v útoku. To se vyplatilo, když odražený balón doběhl Táďa a stal se tak jediným střelcem zápasu. Na obou stranách mohlo ještě několik gólů padnout, ale nepodařilo se to dalším doběhnutím Tádi k odraženému balónu a ani ze závaru před naší brankou v poslední minutě. Výsledek 1:0 dával naději na dobré umístění na domácím turnaji.

Větší radost než z výsledku jsme s Pavlem měli z odhodlání a zápalu kluků, kteří se podporovali, plácali po zádech a vyhraný zápas oslavili dvěma pokřiky. Jedním na hřišti a druhým v kabinách kvůli lepší akustice.

Poslední zápas jsme odehráli proti Březové, která v tento den ještě nevyhrála. Na střídačce měli pouze jednoho zraněného hráče a byla otázka času, kdy zápas rozhodneme. Výhra 10:1 z nás udělala vítěze turnaje. O góly se postarali Láďa 3x, Tom 4x, Alda 2x a Tobeš 1x.

I když soupeři byli oslabeni nebo nedisponovali nabitou střídačkou, tak klukům patří velký potlesk za odehraný trunaj a my si přejeme, aby jejich nasazení a týmovost vydržela, i když se nebude úplně dařit.

Celý turnaj odehráli Luky, Máťa, Tobeš, Tom, Štěpa, Fanda, Táďa, Láďa, Vilda a navrátivší se Alda. Další víkend vyrážíme tentokrát v sobotu 14. 5. na horkou půdu do Opatova, kde jsme zatím neměli možnost hrát, i když Opatov je náš častý soupeř.