U15 Pomezí – Němčice (8.5.2022)

Soupeř, který stejně jako my má spojené mladší a starší žáky si z podzimního setkání z Němčic neodvezl ani bod, když jsme ho porazili 3:1 (1:1). O naše góly se tenkrát postarali mladší žáci Standa Rozvoral (2x) a Kuba Voleský. Nyní jsme přijeli na skvěle udržovaný trávník do Pomezí a chtěli jsme potvrdit, že se herně posouváme. Navíc jsme my i soupeř měli shodně 13 bodů, hrálo se tedy o 6 bodů.

Ještě před výkopem si někteří hráči stěžovali, že jsou unavení, jak kdyby spali 0,5 hod. Nebyl to dobrý signál, ale doufali jsme, že se kluci rozehrají a předvedeme slušnou kombinaci. Ale od začátku se soupeř předvedl jako daleko herně vyspělejší. Nejenom skvělým odehráváním vysokých míčů, ale komunikací a mezihrou po celé ploše. Našim klukům se musí přiznat bojovnost, ale odehrávání míčů na nohu soupeře vychází ze zpracování a z obecných dovedností na míči, na kterých stále pracujeme. Když Pomezí v 16. min otevřelo skóre, stále jsme živili naději, že se nám podaří zápas otočit. Po poločasové přestávce kluci zlepšili hru a po zásluze vyrovnali z kopačky Filipa Radimeckého. Sám rozhodčí mi po zápasu říkal, že jsme měli 10-15 min převahu.

Zbytek zápasu ale tahal opět soupeř za delší konec, přidal další tři góly a konečný výsledek 4:1 pro Pomezí. Když se s odstupem času nad zápasem zamyslím, má to pro mne logiku. Bojovností se nedá nahradit jednoduchost kombinační hry. Víceméně, když si umíš „ťuknout míč do kopačky“, nemusíš tolik bojovat a běhat.

Závěr: Výsledek odpovídá předvedené hře a budeme doufat, že nás kluci překvapí nějakým zajímavým výsledkem se soupeři z vyšší části tabulky. Tímto všechny hráče žádám o pravidelnou docházku a věřím, že do konce jara nám ukážou, že se herně posouvají.

Na závěr si nemohu odpustit i žádost na rodiče. Jako trenéři netušíme, jak vaše děti tráví noc před zápasem, ale dohlédněte prosím na kvalitní spánek, stravu a pitný režim. Rasistický incident, který předvedl jeden z našich hráčů zde nebudu rozmazávat a budu řešit přímo s rodiči.

Trénink v úterý 10. května, klasika od 16 hod, přijďte o 10-15 předem. Páteční trénink bude zřejmě přesunut, potvrzeno bude Lukáš Pávkem na komunikační skupině.