Turnaj U11 Morašice 1. 5. 2022

Na 1. máje jsme vyrazili na náš první letošní turnaj do Morašic. Postupně jsme se utkali s týmy ze souklubí Horní Újezd/Morašice, Bystré a pro nás zatím neznámá Březová.

První utkání proti domácím jsme začali obdrženým gólem snad už v první minutě. Ještě do poločasu Láďa srovnal dalekonosnou střelou a přelobováním zkušené a vysoké brankářky. Ačkoliv kluci makali a hráli zodpovědně, tak nakonec jsme prohráli, protože přece jenom jsme udělali více chyb. Konečný výsledek 2:4, oba góly vstřelil Láďa.

Druhý zápas proti Bystrému, kde mají asi 3 kluky z výběrů, jsme sice začali vyrovnaně a se soupeřem drželi krok. Ale po několika chybách v rozehrávce a v obraně nám soupeř gólově poodskočil a kluci dohrávali v křeči a neorganizovaně. Gólový účet se zastavil na skóre 4:8, přičemž 3 góly dal Láďa a 1 Honzík.

Poslední zápas jsme odehráli proti Březové, která velkou část podzimu strávila v karanténě, a proto jsme na ně nenarazili. Dostali jsme tip od soupeřů, že jejich brankář je šikovný hráč a v poli si hru vyloženě užívá. A ačkoliv nám dal snad 2 góly, tak kluci zápas zvládli takticky, když využili braknkářovu častou nepřítomnost v brance a vstřelili několik gólů přes polovinu hřiště nebo zakončením do prázdné branky. Soupeř to nesl dost nelibě a často fauloval třeba i po odehrání balonu nebo po zakončení. Nejvíce to odnesl Štepa, který vstřelený gól oslavil odřeným kolenem po zbytečném nevybíravém zákroku. Tak snad to trenéři soupeře jejich klukům vysvětlí, že emoce jsou potřeba, ale negativní emoce nesmí zvítězit nad Fair-Play. Konečný stav 8:4 vlil klukům optimismus do žil. 4 góly vstřelil Tom a po jednom zářezu na gólové pažbě mají Štepa, Fanda, Tobeš a Láďa.

Díky vítězství v posledním zápase jsme skončili na medailové bronzové příčce. Další turnaj se koná na domácím hřišti v Němčicích 8. 5. 2022 v 10h. Přijďte kluky podpořit.