Turnaj U11 Horní Újezd 22. 5. 2022

Ačkoliv v rozpise bylo uvedeno, že se máme utkat s týmy Horní Újezd/Morašice, Sebranice a Bystré, tak místo Bystrého dorazil pro nás přijatelnější soupeř z Čisté.

První zápas jsme nastoupili proti obávaným Sebranicím. Ovšem Sebranice se neprosazovaly jak jsme byli zvyklí a naopak jsme nebezpečně provětrávali jejich obranu. Na jejich vstřelený gól jsme dokázali odpovědět a poločas končil nadějně 1:1. Druhý poločas jsme ale brzy inkasovali a zápas jsme dohrávali s vhozenou flinotu do žita, kdy kluci nechtěli už ani na hřiště. Konečný výsledek 1:8 ukázal sílu Sebranic a naši slabinu – když se nevyhrává, tak se místo přidání bojovnosti a nasazení zápas dohráváme v křeči. Náš jediný gól vstřelil Láďa.

Druhý zápas jsme nastoupili proti Čisté. Jejcich obranu jsme doslova ždímali a přes několik výborných zákroků brankáře jsme vedli 2:0. Ale před poločasovým hvizdem jeden ze soupeřů pláchnul naší obraně a snížil na 2:1. V druhém poločase Čistá přidala, soupeř začal hrát přímočařeji a my jsme se pravděpodobně ukolébali velkým tlakem v prvním poločase. To vedlo až k otočení skóre na 2:4 a opětovnému vkradení nervozity na naše kopačky. Díky Láďově individuální gólové akci a Tomově akci v poslední minutě, kdy předložil balón před prázdnou branku Tobíkovi, jsme vyrovnali na konečných 4:4. Naše 3 góly vstřelil Láďa a 1 gól Tobík.

Poslední zápas proti domacímu souklubí Horní Újezd/Morašice s nabitou sestavou předpokládl těžký zápas. Ovšem, kdybychom po 5 minutách vedli o 3 góly, nebylo by se čemu divit. Ale všechny naše střely končily těsně vedle nebo v rukavicích zkušené brankářky. A tak to začalo sypat na naší straně. Poločas skončil 2:6. Druhý poločas se nesl v podobném duchu, kdy některé pasáže byly vyrovnané nebo jsme dokonce soupeře zatlačili, ale rozhodla efektivita a občasné zmatky v naší obraně. Konečný výsledek 3:9, 2 góly Láďa a 1 gól Tom.

Celkově jsme skončili na 3. místě, kdy se shodným počtem bodů s Čistou rozhodlo v náš prospěch skóre. Týmy Sebranic a H.Ú./Morašice mají v sestavě několik hráčů, kteří pravidelně jezdí na setkání výběru okresní soutěže a tito hráči obvykle rozhodují zápasy. Většinou se jedná o hráče s rokem narození 2011, kteří v další sezóně už budou hrát za žáky. Bude zajímavé srovnání našich kluků, až těmto týmům odejde tento silný ročník. Nám do žáků taky přejde hodně kluků včetně nejlepšího střelce Ládi, ale ve starší přípravce nám zůstane ročník, který před koncem mladší přípravky všechny soupeře válcoval.

Celý tento turnaj odehrali Lukyn, Daník, Staník, Máťa, Fanda, Láďas, Tom, Vojtík, Táďa, Stěpa a Honzík. Další turnaj jedeme v neděli 29. 5. 2022 do Čisté.