Turnaj U11 Bystré 10.10.2021

Předposlední podzimní turnaj starší přípravky jsme odehráli za mrazivého, spíše k zimním radovánkám zvoucího, počasí v Bystrém. Pracovně jsem si tuto neděli přejmenoval na desítkovou. Bylo 10.10., na turnaj nás odjelo 10 ,ve všech našich zápasech měl vždy jeden z aktérů na svém kontě 10 branek, u okýnka pro tatínky pravděpodobně též čepovali „desítku“ , jen pořadatelé nám trochu pokazili kompletní výčet desítek , protože obvyklý začátek turnajů v 10 přesunuli na 9:30.

Bez nemocných Ladíka a Tobíka, omluveného Staníka, neomluveného Sebíka a dlouhodobě zraněného Lukyho turnaj odehrála tato sestava:

V brance opět Alda. V obraně Maty, Daník a Franta. Záložníky odehráli Tomík a Honzík V útoku se střídali Vojtík, Štěpa, Vilda a Táďa.

Prvním soupeřem nám byl tým domácích. Tým , který má ve svých řadách 3- 4 kluky, kteří jsou pravidelně zváni na okresní výběrové kempy, tedy mezi nejlepší hráče okresu. A to, ve spojení s našimi pravidelnými prospalými začátky turnajů, se záhy projevilo i na hřišti. Bysterští kluci byli dravější, důraznější a hladovější po vítězství. My jsme se probudili až ve druhém poločase. Podařilo se nám několikrát i hezky probojovat ke střelám. Avšak i dle slov rozhodčího z řad domácích, chyběl nám i kousek toho pověstného štěstíčka. Když k tomu navíc přidáte skvěle chytající dvojici domácích brankářů, pak se naše šance na úspěch v utkání rovnali nule. Nakonec trochu krutý výsledek 0:10, ale holt to tak někdy ve sportu chodí. Následovala gratulace domácím a se vztyčenou hlavou do dalšího zápasu.

V tomto utkání nám soupeřkami byla, již velmi dobře známá, děvčata ze souklubí Jaroměřice/Jevíčko. Tyto zápasy vždy bolí. Koordinace děvčat je ještě trochu kostrbatá a tak si kluci musí zvyknout, že nějaké šlápnutí, kopnutí a nebo pohlavek v těchto zápasech vždy přijdou. Nejinak tomu bylo i tentokrát. I když kluci občas „brblali“ za neodpískaný nedovolený zákrok, zvládli utkání se ctí a s chutí si zakombinovali a zastříleli. Konečná výhra 10:3 jim zase vrátila elán do hry.

Naše branky vstřelili:Tomík 2, Vojtík 2, Fanda 2, Štěpa, Daník, Táďa a Honzík

V posledním zápase jsme poměřili síly se vždy dobře hrajícími Sebranicemi. I tento tým, stejně jako domácí, posílá své hráče do okresních výběrů. V tomto střetnutí jsme nepropadli ani tak herně, kombinace se nám občas dařily, dokonce jsme půlku prvního dějství drželi s favoritem krok a stav 2:2. Pak se ale projevil velký rozdíl v důrazu hráčů. Většina inkasovaných branek nebyla po nijak hezkých kombinacích, ale jen a pouze po nedůrazně dohraných situacích. Konečný stav zněl 4:10 z našeho pohledu. Škoda, ale i takové zápasy jsou.

Naše branky vstřelili: Honzík 2, Vilda a Tomík

Konečné 3.místo v turnaji bylo spravedlivé. Stejně tak jako vítězství domácích, kteří asi v této kategorii nemají v okrese konkurenci. Našim klukům se tentokrát turnaj úplně nepovedl, ale zase se přesvědčili, že klíčem k úspěchu je bojovnost a zápal do hry, jaký předvedli oba soupeři, kteří opanovali příčky před námi. A i to beru za velké pozitivum. Ono je dobré si občas „sednout hezky na zadek“, sport nevyjímaje. Každopádně víme, že kluci mají na víc a určitě to předvedou na posledním turnaji v Morašicích za 14 dní. Pevně věřím, že se nebude opakovat datumové propojení do výsledků turnaje, protože příště hrajeme třiadvacatého… 🙂

Na závěr bych rád poděkoval všem rodičům, kteří i přes mrazivé počasí s námi vyslali své ratolesti. Někteří zaslouží zvláštní uznání za to,že přicestovali s hráči a i když se nedařilo, tak vydatně povzbuzovali. Speciální dík pak patří hráčsko – maminkovsko -trenérským drahým polovičkám 🙂 za vybavení dekami pro děti, které, jak vidno na fotografii níže, měly na střídačce vždy připravené teplé místečko 🙂

Tak sportu zdar a 23.10. na viděnou v Morašicích