Turnaj U11 Němčice 3.10.2021

Počasí nic moc, hra jakž takž a konečný výsledek ucházející. Tak přesně taková byla fotbalová neděle starší přípravky.

Tentokrát jsme se, až na omluveného Fandu a neomluveného Sebíka, sešli v kompletní sestavě.

V brance výborně zachytal Alda, v obraně si zahráli Staník, Daník, Maty a Vojtík, v záloze se střídali Ladík a Honzík a v útoku byla bratrská dvojice Štěpa s Tomíkem, pak kamarádská dvojice Vilda s Tobíkem a poprvé za nás nastoupil nový hráč Táďa.

První a zároveň asi i nejtěžší zápas jsme odehráli proti Opatovu. K vidění byly jak pohledné kombinace, tak i velká řada nepřesností a také spousta osobních soubojů. Dlužno říci, že jsme většinu osobních soubojů prohrávali. Na klukách z Opatova byla vidět větší fyzická vyspělost. I přesto, že jsme byli očividně slabším týmem a po celý zápas dotahovali skóre, mohli jsme brát z utkání alespoň bod za remízu. V posledních vteřinách totiž pelášil jeden z našich hráčů sám na brankáře hostí, ten však opět(stejně jako před týdnem) chytal skvěle a bravůrním zákrokem utnul naše myšlenky na dělbu bodů. Pak již následoval jen závěrečný hvizd a konečný stav zněl 4:3 pro Opatov.

Naše branky vstřelili Ladík, Tomík a Štěpa

Druhým soupeřem nám byl tým z Čisté. Na prvním podzimním turnaji jsme tomuto soupeři podlehli, měli jsme tudíž co oplácet. Ovšem výhra se nerodila nijak lehce. Houževnatý soupeř nám nedával mnoho prostoru ke kombinaci a stejně tak samostatné akce jednotlivců mnoho pozitivního nepřinášely. Opět to byl zápas plný osobních soubojů a nepřesností avšak se šťastnějším koncem pro nás. Po 30 minutách hry bylo skóre 3:2 pro nás.

Naše branky vstřelili Tomík, Tobík a Ladík

V posledním zápase nás čekala nám dobře známá děvčata ze souklubí Jaroměřice/Jevíčko. V tomto zápase jsme dali více prostoru začínajícímu Táďovi, který se v soutěžních zápasech teprve rozkoukává. On se ovšem rozkoukal velmi rychle a svůj první turnajový start okořenil prvním gólem v našem dresu, to když pohotově dorazil do odkryté branky odražený míč. Gratulujeme a ať ti to Táďo střílí i nadále. Ani ostatní kluci děvčata nešetřili a otevřeli si střelnici. 3 branky dal Tomík, po 2 brankách vstřelili Honzík a Ladík a po jedné pak Tobík, Štěpa a Vilda. Po velkém nedůrazu jsme ještě dovolili holkám , za obrovského aplausu všech příhlížejících diváků, korigovat na konečných 11:1.

Brali jsme tedy nakonec pomyslné stříbrné medaile za druhé místo v turnaji.

Ačkoliv naše hra v tomto turnaji nebyla nijak oslnivá, hodnotím tento turnaj velmi pozitivně. Vyjma zápasů děvčat skončily ostaní utkání vždy o jednu branku. To svědčí o velké vyrovnanosti týmů a takové zápasy dávají klukům mnohem víc, než výhry o „parník“. A velkým přínosem takové výsledky nejsou jen pro hráče, ale zároveň i pro nás trenéry. My máme alespoň zpětnou vazbu a vidíme, na co se máme v příštích trénincích zaměřit, kde nás takříkajíc“tlačí bota“. 🙂

Rád bych zde opět poděkoval všem, kteří nám pomohli domácí turnaj zorganizovat. Velký dík patří oběma rozhodčím Táďovi a Honzovi. Druhému jmenovanému speciální dík za to, jak dokázal zkrotit neukázněné diváky z Opatova. Děkujeme také obsluze kiosku Martě a Viťovi, bez nichž by se žádná akce na hřišti neobešla a v neposlední řadě velký dík i děvčatům Zdeně a Lucce z KD, jejichž pověstné sladké odměny hráčům rezonují napříč okresem a těší a se na ně i realizační týmy všech mužstev 🙂

Další turnaj odehrajeme v neděli 10.10. „na větrné hůrce“ v Bystrém. Výkop je plánován na 9:30.