U15 Němčice/Janov – Koclířov 5:2 (3:1) (20.4.2024)

Na janovském hřišti jsme přivítali poslední Koclířov, který překvapivě získal minulý týden na trávníku Městečka Trnávky cennou remízu a pomohl nám k bodovému odskočení mezi 2. a 3. místem tabulky o 5 bodů. Poslední venkovní vítězství s Koclířovem 7:0 bylo sice jednoznačné, ale dnes přijel soupeř s 5 novými hráči vč. brankaře. Klukům jsme tedy vyhnali jisté vítězství z hlav ještě před výkopem.

Lepší začátek jsme si nemohli přát. V 5. min dává Jan Pavliš hlavou po rohovém kopu, v 6. min Karel Suchánek hlavou po rohovém kopu a v 7. min Standa Suchánek zakončuje po pohledné přihrávce Matyáše Fišmona mezi obranu. Následně se v 15. min prosadili i hosté, kdy z 5metrové ofsajdu snižují na 3:1. Posledních 10 min první půle jsme přestali hrát naši hru, přesto nás hosté nijak neohrozili. Naopak jsme měli další příležitosti, které nám šikovný koclířovský brankař vychytal, nebo jsme netrefili prázdnou branku.

Druhá část se odehrála za nepříjemného deštivého počasí. Po 5 min hry si došel kapitán Jan Chlup pro faul ve vápně, který potrestal penaltou náš brankař Martin Jirásek. K vidění byly naše další povedené akce, které ale končily v rukavicích soupeře, nebo na tyčce a břevnu. Svého gólu se v 50. min dočkal i Matyáš Fišmon, který se dokázal nejlépe zorientovat v blízkosti soupeřovi branky. Poslední tečku zápasu měl Koclířov, když po rohu prostřelil chumel hráčů.

Zápas jsme měli pod kontrolou díky skvělému začátku, přesto jsme nehráli moc pohledný fotbal a měli jsme spoustu zbytečných ztrát, které silnější soupeři budou trestat. Ne snad, že by výsledku neslušelo 8:1, ale toto byl zápas, kdy jsme měli mít držení míče 70%+ a soupeře jednoduše „uběhat“. Za odehrání v dešti a chladu i za výsledek a 5 střelců naši kluci přesto zaslouží pochvalu. Byly vidět i herní momenty, které vycházejí z tréninkových návyků.

Příští týden zajíždíme do Městečka Trnávky, kde budeme chtít výsledkově potvrdit chuť zabojovat o 1. místo, ke kterému nám schází 2 body na Sebranice/H. Újezd. Vše máme ve svých rukách, resp. na svých kopačkách. Do konce sezóny zbývá ještě 7 kol.