U15 Sebranice/HÚ – Němčice/Janov 3:1 (1:1) (14.4.2024)

Na hřiště H. Újezdu jsme přijeli bojovat o 1. místo tabulky starších žáků, domácí souklubí Sebranice/HÚ mají odehraný o zápas více a na němčickém hřišti jsme soupeře na podzim po dramatickém závěru dokázali porazit 3:2.

Celý první poločas se, na nepříliš pěkném povrchu, hrál překvapivě pohledný fotbal, který se musel diváků určitě líbit. Pochvalu obou týmů jsme slyšeli dokonce od předsedy OFS Jindřicha Novotného. Skóre otevřeli domácí, když se ze středu dostali k povedené střele. Naši kluci plnili náš herní styl a věřili jsme, že brzo dokážeme skóre srovnat. To se povedlo až 29. min, kdy kapitán Karel Suchánek „nahodil na mantinel“ a jinak velmi dobře chytající domácí gólman si padající míč přehodil nad hlavou do sítě. Na obou stranách byly vidět velmi pěkné útočné i obranné zákroky a brankaři předváděli svá umění.

Druhá část z naší strany již nebyla herním stylem tak kvalitní a dopouštěli jsme se zbytečných ztrát míče a zbrklých rozhodnutí. Nejprve nás zmrazila branka na dva doteky po zahájení poločasu a ten samý hráč po chybě naší krajní obrany přidává 3 min před koncem na konečných 3:1 ve prospěch domácích.

Přestože jsme prohráli, je potřeba oba týmy pochválit za předvedenou hru, která byla hodna čelu tabulky okresní soutěže. Co bylo příjemné, viděli jsme zápas plný gest fair-play, kdy si kluci po střetu či drobnějším faulu plácli, nebo si pomohli vstát. To se dnes nevídá často a je potřeba tato gesta pochválit.

Do konce sezóny nám zbývá odehrát ještě hodně kol a máme stále velkou šanci soutěž vyhrát. Je to jenom na nás, jak k přípravě a zápasům přistoupíme. Tentokrát byl soupeř lepší.

Příští sobotu přivítáme na janovském hřišti Koclířov, přiďte nás podpořit, výkop v 14:00.