Muži Vendolí – Němčice 1:1 (1:1) (13.4.2024)

V poměrně silné sestavě jsme tentokrát zajížděli na hřiště Vendolí, které od začátku jara nezískalo ani jeden bod. Cítili jsme tuto příležitost a chtěli jsme se odrazit k přiblížení 2-3 družstev, která jsou v tabulce před námi.

Naše poměrně vysoké sebevědomí srazil hned v 5. min rozhodčí Dvořák, který proti nám odpískal penaltu. Přestože si náš Jáchym Renza na ní sáhl, nepodařilo se mu střelu vytěsnit mimo tyče. Ač se nám dařilo domácí přehrávat, pálili jsme jednu tutovku za druhou. Rozhýbat soupeřovu síť se povedlo až v 39. min našemu kapitánovi Michalu Votřelovi, který nepohrdl přesnou nahrávkou mezi obránce od Lukáše Pavliše a srovnává na 1:1. Bohužel, ze 3-4 tutovek dáme pouze jednu branku za 45 min, scházel nám klid v zakončení, což bylo z velké míry kvalitou povrchu, která byla opravdu špatná. Podmínky byly ale pro obě družstva stejné.

Pokud v prvním poločasu byl výkon rozhodčího Dvořáka a asistenta Hnáta mimo chápání obou mužstev, druhý poločas nás čekala daleko větší překvapení. To, že se s domácím vedoucím mužstva shodneme, že rozhodčí obráceně odpískal 10-15 faulů (pro domácí i pro hosty) nebývá obvyklé. Ale že asistent Hnát zvedne praporek ofsajdu, když náš hráč po přihrávce mezi stopery má 3 m hendicap, po běžeckém souboji obránce/stopera předběhne a vstřelí branku, tomu nevěřili ani domácí fanoušci. Navíc to nebylo jednou, ale hned dvakrát, kdy se chytře uvolnil Lukáš Pavliš a Matěj Matoušek. Stejně tak 4 žluté karty neodpovídají tomu, jak se na hřišti hrálo. Hráč č. 11 Báča Václav se žlutou kartou měl po jejím obdržení další 4 zákroky, které ho měly poslat do sprchy. Zřejmě si Báča po 6 měsíčním půstu v soutěži hledá herní styl, který se v okolí Svitav toleruje. Naši kluci si bohužel odnášejí naražené nárty, kotníky a obtisk kolíku hráče Báči na vnitřní straně stehna, to vše bez povšimnutí rozhodčího. V druhé části domácí ještě kopali druhou penaltu (zaslouženě), kterou když Jáchym vychytal, tak ji nechal rozhodčí opakovat. Ale Jáchym ji vychytal i napodruhé!

Závěr: Ano, zápas jsme měli zvítězit některou z 6-7 gólových tutovek. Pokud nebudeme tyto šance proměňovat, nikam se v tabulce neodrazíme. Přesto naši kluci předvedli skvělý herní výkon, což se nedá říci o dvojici rozhodčích. Naopak benjamínek, 15 letý Schejbal Adam, byl jako druhý asistent asi tím nejlepším, co na hřiště KR delegovala.