Turnaj U9 Bystré 10.10.2020

V magické datum a s vědomím, že se jedná o poslední turnaj tohoto roku jsme odjeli na turnaj do Bystrého. Tentokrát nás čekala pouze 2 utkání a to s domácím týmem a Jevíčkem.

V prvním zápase nám byl soupeřem celek z Jevíčka. Tým, jenž jsme měli možnost poznat již minulý týden a který nám před týdnem rozhodně nedal nic zadarmo. I proto jsme kluky nabádali k navázání na výkon z posledního zápasu z předchozího turnaje. A naši hráči si pravděpodobně opravdu rozpomněli. Otevřeli si totiž parádní střelnici a zvítězili 14:2. Opět musím vyzdvihnout především týmový výkon celého mužstva. Kluci předvedli zase to, co je zdobí celý zkrácený podzim – pohledný kombinační fotbal, podpořený výbornou obranou a bezchybným výkonem brankáře(v tomto zápase Alda). A že nemáme celek individualistů(což by v tomto věku bylo naprosto normální), ale skvělou partu opravdových hráčů kamarádů svědčí i zápis střelců. O naše branky se totiž podělilo hned 6 hráčů z 8 zúčastněných. Nikdo z kluků totiž, jak se říká, nechrtí, ale když vidí ještě lépe postaveného kamaráda, bez okolků přihraje. Naše branky tedy vstřelili : Tomík 4, Štěpánek 3, Vojtík 2, Tobík 2, Luky 2 a František

Po vítězství domácího mužstva nad Jevíčkem bylo jasné, že v našem druhém utkání budeme hrát o celkové vítězství v turnaji.

S týmem Bystrého jsme ještě neměli možnost poměřit síly, tudíž byl pro nás tento celek velkou neznámou. A že se nejedná o žádné „nazdárky“ jsme se přesvědčili záhy. Vyrovnaný zápas plný osobních soubojů, o čemž svědčí i to, že ani jeden tým téměř až do konce nedokázal odskočit na větší rozdíl než jedné branky. Tak by se dalo ve zkratce popsat tohle utkání. Kluci to však skvěle ubojovali, v brance je navíc podpořil parádními tygřími skoky Luky. Mohli jsme se tedy radovat z konečného vítězství v poměru 6:4. Naše branky byli tentokrát spíše ubojované a vstřelili je Tomík 4 a Tobík 2.

Zakončení podzimu bylo tedy stylové…1.místem.

Ohlédneme-li se za uplynulou půlsezónou, nemůžeme ji hodnotit jinak, než v superlativech. Odhlédneme-li od celkových umístění, která mimochodem byla skvělá(3 vítězství a 2 druhá místa), ale někdy mohou být zavádějící, pak musím vyzdvihnout především velkou týmovost téhle skvělé party. Je hrozně hezké vidět kluky, kteří na hřišti nemyslí již jen na sebe, ale snaží se o kombinaci a přihrávky na volné spoluhráče. Vyzdvihnout musím i velký herní posun jednotlivců, míněno to, že se kluci nebojí přejít 1 na 1. A v neposlední řadě musím chválit za celkový pohyb hráčů po hřišti. U této kategorie je totiž běžné, že hráči ještě hrají takzvaný chumel. Tedy kde je míč, tam jsou všichni. Naši kluci však již krásně vužívají celou plochu hřiště a snaží se nabíhat do volných prostorů. Zrovna na posledním turnaji jsem se zaměřil na pozorování těchto situací a kluci byli v tomto počínání o notný kus vpředu před oběma soupeři. Za celou zkrácenou sezónu si tedy kluci zaslouží VELKÝ DÍK.

Poděkovat se sluší i všem rodičům za skvělou spolupráci a vůbec všem, kteří nám s prací u nejmladší kategorie pomáhají. Raději nebudu nikoho jmenovat, abych na někoho nezapomněl 🙂 ale vám všem též VELKÝ DÍK.

Teď nám bohužel nezbývá než čekat a doufat, že se budeme moci brzy zase sejít a začít se zase připravovat na jarní část. Sledujte naše stránky, o všech novinkách vás budeme aktuálně informovat.