Turnaj U11 Němčice (11.10.2020)

Šestý turnaj podzimní sezony jsme hostili týmy Radiměř/Hradec a Jaroměřice/Jevíčko na našem domácím hřišti. Po sérii slunečných víkendů přišel první s typicky sychravým počasím, ale to už je standardem tohoto období. Po dvou vítězných turnajích jsme byli v očekávání, zda potvrdíme naši herní převahu i v domácím prostředí. Bohužel jsme museli respektovat zákaz vstupu diváků a tím jsme přišli o silnou podporu v podobě vás rodičů a fanoušků němčické fotbalové mládeže.

V prvním zápasu jsme nastoupili proti Radiměř/Hradec s kterým jsme v Sebranicích hráli více než vyrovnaný zápas. Jeho výsledek 7:6 tenkrát pro nás zařídil Niky v posledních minutách. Rozhodně jsme neočekávali odevzdaný výkon soupeře. Tomu odpovídalo skóre poločasu 2:2, kdy se v prvních sekundách zdála naše herní převaha jednoznačná, ale díky ruce (a následné penaltě) a chybnému vyboxování ve vápně odpovídal stav minulému střetnutí. V druhé části hry jsme však ukázali naši aktuální pohodu a chuť hrát. I s jedním vlastním gólem jsme soupeře přehráli 6:4. Za zmínku stojí určitě prosazení Nikyho a Tádi.

Do druhého zápasu jsme šli proti týmu složeného 100% z děvčat a to z Jaroměřic/Jevíčka. Zavzpomínal jsem na časy, kdy jsme jezdili do Rokytnice v O. h. (interní název „vítr z hor“), kde se z velké části spolku věnují dívčímu fotbalu už od přípravek. Urostlé slečny (až o 3 roky starší) u našich chlapců budili respekt. My jsme ve finále budili respekt herní, kdy jsme v obou poločasech soupeřkám nastříleli shodně po 5 brankách. V zápase jsme lehce překvapili nejmladší ročníky, které jsme k jejich údivu vyslali do obranných řad, aby si vyzkoušeli odpovědnost „zadních vrátek“. Opět třeba zdůraznit, že se k tradičním střelcům (Laďas a Standa R.) přidal Staník T., Daneček, Niky a Táďa. To je přesně to, co mi dělá velkou radost, že kluci získávají sebevědomí a chuť.

Kdyby mi někdo řekl, že vyhrajeme na podzim 3 turnaje za sebou, asi bych mu nevěřil. Skvělá práce všech kluků a velký herní posun v před u jednotlivců i celé naší party, klobouk dolu. Kluci si to po právu zaslouží za tréninkovou píli a přístup k docházce. Doufám, že prostředí, které spolek klukům umožňuje, se také svou měrou zasloužil za tuto skvělou část sezony. Poděkování Martině a Víťovi za bufet, Láďovi H. za odpískaný turnaj a děvčatům z KD za skvělé věnečky, které jsem opět nestihl ani vyfotit😊. Nepřísluší mi komentovat aktuální stav, pouze doufám, že se nám podaří zorganizovat tolik oblíbené zakončení podzimu s hráči a hlavně najít čas si popovídat s rodiči.

Sestava: Míša – Standa R., Jéňa – Laďas, Honza S. – Niky, Táďa, Staník T., Séba, Kuba, Dan.

Góly: Láďa 6x, Táďa 3x, Standa R. 2x, Dan 2x, Niky 2x, Staník T.