Turnaj U9 Němčice 19.10.2019

Poslední turnaj podzimu, domácí hřiště a chuť obsadit jiné, než 4.místo, na které jsme si již tak nějak zvykli. Tak přesně v takovém duchu se nesl fotbalový víkend našich nejmladších fotbalistů.

Sešli jsme se tentokrát v plné síle : Daník v brance a do pole Honzík, Staník, Luky, Fanda, Vojtík, Maty, Tobík a Alda

V prvním utkání jsme poměřili síly s týmem Horní Újezd/Morašice“B“ . S tímto soupeřem jsme dosud měli pozitivní bilanci, 2 vítězství. I tentokrát jsme našeho soka drželi v uctivé vzdálenosti od naší branky, tudíž z toho vzniklo čisté konto pro Daníka a kluci v poli si s chutí zakombinovali a vstřelili celkem 6 branek. I přes naše jednoznačné vítězství musím uznat, že na hráčích Újezdu je za podzimní část sezóny vidět velký herní posun a myslím si, že do budoucna z nich bude další nepříjemný soupeř. Naše branky vstřelili : Vojtík 3, Tobík, Alda

Druhý soupeř – Horní Újezd/Morašice „A“. Tady není celkem o čem psát. My jsme za 24 minut hry nevystřelili na branku hostů. Ti si však otevřeli na našem hřišti střelnici a nechybělo mnoho, aby si naplnili normu co minuta hry to gól. Prohra 0:20 nás trenéry však nechává naprosto chladnými. Újezd je herně prostě úplně někde jinde než ostatní týmy a rozdává dvouciferné příděly na počkání. Z mého pohledu(a nikomu ho nenutím) tenhle tým má dávno hrát o kategorii výš. Vysoké a hlavně hladké výhry nepřínáší nic hráčům Újezda ani jejich protivníkům. Pokud se mají děti herně posouvat výš, musí hrát těžké, ale hlavně vyrovnané zápasy. V Újezdě se však patrně vydali cestou „honba za výsledky“ , tedy úplně jinou cestou než my a dle toho vypadají výsledky turnajů a také, jak jsem vyslechl od některých ostatních trenérů, určitá nechuť ostatních týmů nastupovat proti tomuto soupeři. Ale toť jen můj kolegiální pohled na práci trenérů z Újezdu. Nepřísluší mi je soudit, je to čistě věc každého z týmů a lidí v něm.

Poslední zápas podzimu a přímý souboj o druhé místo v turnaji s týmem Borové. Minulý týden jsme od nich dostali devítibrankovou nálož, tudíž jsme měli co oplácet. Naši borci se hned od začátku do soupeře „zakousli“ s velkou vervou, bojovností a chutí brát pomyslné stříbrné medaile. Odměnou nám bylo poločasové vedení 2:1. V pauze jsme klukům připomněli minulý turnaj a 2 prohospodařené dobře rozehrané zápasy. Možná i proto se v druhé půli hrál stále moc hezký a bojovný fotbal. Všichni makali na 100% , ale ani to někdy nestačí. Především to nestačí ve chvílích, kdy se k vám, fotbalisty tak často vzývané, štěstíčko otočí zády. Zhruba 5 minut před koncem utkání náš obránce smolně tečuje míč na který již Daník nestihl zareagovat…..vlastní gól a vyrovnáno na 2:2. Vzhledem k lepšímu skóre Borové, jsme k druhému místu v turnaji potřebovali výhru.Vrhli jsme tedy zbytky sil do útočení, ale ani to bohužel nestačilo. Naopak soupeř využil okének v naší obraně a navýšil skóre na konečných 3:2 z jeho pohledu. Sice prohra, ale obrovská pochvala všem klukům za výkon. Dle mého soudu jsme odehráli jedno z nejhezčích utkání podzimu. Obě naše branky vstřelil Tobík.

Nakonec tedy na nás zbylo 3.místo. Jak říkal jeden(na turnaji nepřítomný) tatínek svému synkovi : „beru první druhé nebo třetí místo“, tak i my 3. místo bereme. Pomineme-li jedno utkání, pak jsme odehráli hezký turnaj plný nasazení, bojovnosti, chuti hrát, kombinovat a vyhrávat. Bylo tam tak vše, co dělá fotbal fotbalem.Děti tentokrát dostali za své výkony nejen tradiční dětské šampaňské a dobrůtky od holek z KD, ale navíc si pro ně připravil překvapení pan Pavel Sedláček a každého odměnil balíčkem sladkostí. Velký DÍK, nejen za děti, ale i za tým trenérů a Madlenku pradlenku, na které také nezapomněl.

Vzhledem ke konci podzimní části se sluší poděkovat všem, kteří s námi tu pomyslnou „fotbalovou káru“ mladší přípravky tlačí sezónou. Děkujeme dětem za skvělou tréninkovou účast a chuť do fotbalu. Děkujeme rodičům za důvěru, kterou v nás mají a za skvělou všeobecnou spolupráci. Děkujeme naší Madlence pradlence Lence, které jsme bílými stulpnami připravili nejednu těžkou poturnajovou chvilku 🙂 a díky které jsme na každém turnaji ve voňavých dresech. Děkujeme obsluze kiosku Marťi a Víťovi, bez kterých by se žádný domácí zápas neobešel. Děkujeme Honzovi, Táďovi a Lukášovi, kteří si našli čas, aby nám odpískali turnaje. Děkujeme Zdeně a Lucce z KD za výborné a netradiční ceny na turnaje. Děkujeme Lukášovi, který si vzal na svá bedra chod celého klubu a bez něhož bychom s místní mládežnickou základnou nebyli tam kde jsme teď a v neposlední řadě děkujeme Vaškovi za starost o bezproblémový provoz kabin a hřiště. Doufám ,že jsem nikoho neopomněl a jestli ano, pak se omlouvám , nebyl v tom úmysl. 🙂 Jak vidno, chod týmu není jen o dvou lidech, kteří jsou pak vidět vedle dětí na hřišti, ale na dalších „neviditelných“ bez kterých bychom se však neobešli. TAK TEDY VÁM VŠEM PATŘÍ NÁŠ VELKÝ DÍK..

Do fotbalových zimních prázdnin nám zbývají již jen 4 páteční tréninky. Na nadcházející pátek 25.10. máme domluvené přátelské utkání s týmem z Čisté. Hrát budeme na našem hřišti od 16:30. Sraz před 16h jako na klasický trénink.