U19 Němčice/Sloupnice – Kameničky

K osmému kolu krajské soutěže dorostu k nám zavítal celek Kameniček, který podvakrát za sebou dokázal tuto soutěž vyhrát. Soupeř avizoval, že pořádají v sobotu vinobraní a většina jejich kádru strávila ve službě a tanci vinnou noc do 4 hod ráno. Asi jsme si nasadili do hlav, že soupeř, který se postupně prokousal na 2. místo tabulky, nám předá 3 body bez většího boje a úsilí. Opak byl pravdou. Aby toho nebylo málo, před zápasem jsme zjistili, že do krajské soutěže nebyl nominován hlavní rozhodčí! Bohužel nešlo o chybu, ale fakt, který nám krajská komise rozhodčích potvrdila s tím, že informaci o nemožnosti delegovat rozhodčího na zápas hrající se od 13:00 předali na STK. Bohužel k nám tato informace ale nepřišla.

Nyní k samotnému zápasu, který byl po dohodě se soupeřem řízen rozhodčím laikem, Václavem Provazníkem. Byli jsme svědky silné kombinační převahy skvěle sehraného týmu, na kterém ani v nejmenším nebyla znát únava z probdělé noci. Jednoduchostí a sbíráním míčů ze vzduchu se víceméně odehrával poločas na naší půlce. Jenom skvělý výkon našeho růžového pantera nám zajistil bezbrankových 45 min. Soupeř měl v prvním dějství 4 střely na bránu, 6 střel mimo a 9 rohů. Nám se podařilo vystřelit 3krát mimo branku a kopali jsme jeden roh.

V druhém poločasu převaha soupeře pokračovala a brzo došlo i prolomení stavidel. Do konce utkání nám soupeř vsítil tři góly a to v 53., 60. a 67. minutě. Konec zápasu s sebou přinesl pár emociálních blikanců z obou stran. Ne zcela jsme pochopili vypjatost soupeře při vedení 3:0 a už vůbec ne zákrok hráče 13, který byl hodně za hranicí fair play a sportovních pravidel.

Ze soutěže je patrné, že zde je hodně kvalitních soupeřů. Zejména pak trojice sehraných týmů (Jaroměřice, Kameničky a Nasavrky/Miřetice), kteří mají v krajském dorostu dlouhou historii a věkovou návaznost. Naše souklubí je v této kategorii nováčkem a máme poměrně mladý tým. V kombinaci s tím, že tři nejstarší hráči ročníku 2001 nemohli ze zdravotních důvodů nastoupit, nedal se očekávat zázrak. Je potřeba se ale na věci dívat i pozitivně. Máme před sebou ještě tři podzimní kola. Každý tréninkový dotek s míčem, a hlavně účast na tréninku, kluky posouvá dál. Pojďme na sobě pracovat a soustředit se na další kola. Příští týden vyjíždíme 20. října do Trhové Kamenice, je objednán autobus, rodiče a fanoušci se mohou svézt. Odjezd 7:50 ze Sloupnice, 8:00 ZD Němčice a 8:15 autobusové nádraží Litomyšl. Hrajeme od 10:00.

Vzhledem ke končící části soutěže, připravujeme pro kluky zakončení, které proběhne v pátek 8. listopadu v KD Němčice. Čas a další detaily se dozvíte v kabině, nebo na chatu. Připomínáme také výběr členských příspěvků 250,- do konce října.