Turnaj U11 Němčice (12.10.2019)

Předposlední turnaj podzimu jsme odehráli na našem hřišti za krásného slunného počasí. Vzhledem k marodce a svatebnímu veselí některých hráčů, jsme se měli sejít pouze v sedmi. V neutěšené situaci nám však vypomohl obětavý Tomáš, který se věnuje od září hokeji. Agilní Laďas se pro nastydnutí stáhl do branky a odchytal celý turnaj.

K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti souklubí Litomyšl B/Čistá, premiéra s městským týmem, kterého jsme potkali poprvé. K vidění nebyl moc pohledný fotbal ani od jednoho družstva. Síly byly vyrovnané a tomu odpovídal i výsledek, poločas 1:1 a v druhém dějství bez branek. Za zmínku stojí pěkný gól, který dal brankař Laďas B. při rohovém kopu.

Druhý zápas, se silným soupeřem ze Sebranic byl, co se týče předvedené hry, asi nejlepší. Jak už je tradicí s tímto celkem, první poločasy nám prostě nejdou, v druhém se obvykle síly vyrovnají a dokážeme se soupeřem držet krok. Stejně to bylo i tentokrát, poločas 0:2 a v druhém poločasu oba celky dali shodně po dvou gólech. Je vidět, že se naši hráči někam herně posouvají a za bojovnost si rozhodně zaslouží pochvalu.

Poslední zápas jsme odehráli opět s premiérovým soupeřem podzimu, a to s celkem Cerekvic, který se ze šesti kol podzimu na tři turnaje vůbec nedostavil pro malý počet hráčů. Chuť po fotbale díky absenci na turnajích byla na soupeři zřejmá a my jsme dokázali slušně odehrát pouze první poločas. Po té jsme odpadli psychicky a víceméně jsme soupeři zápas věnovali.

Přesto kluci zaslouží pochvalu. S výjimkou posledního poločasu se turnaj odehrál velmi vyrovnaně, a to jsou přesně ty zápasy a herní situace, kdy se děti učí herní kombinace a práci s míčem. Dnes nám chyběli Bača, Táďa, Adéla, Standa a Jéňa. Pevně věříme, že si za týden užijeme poslední turnaj podzimu, na který jedeme v neděli 20.10. na Horní Újezd. Přejeme marodům brzké uzdravení. Děkujeme Honzovi i Táďovi za odpískání turnaje, bufetu za skvělý servis a holkám z KD za výtečné ceny pro všechna zúčastněná družstva.

Sestava: Láďa B. – Kája, Matěj, Tomáš, Láďa M., Niky, Kuba, Šimon

Němčice – Litomyšl B/Čistá 1:1 (1:1), gól: Láďa B.

Němčice – Sebranice 2:4 (0:2), góly: Kája, Láďa M.

Němčice – Cerekvice 1:6 (1:1), gól: Kája

Nyní nás čekají ještě dva tréninky (Út/Pá) a turnaj na Horňáku. Po posledním turnaji, stejně jako mladší přípravka, budeme nadále trénovat pouze pátky, zakončení obou přípravek proběhne v KD v pátek 15. listopadu. Připomínáme nahlášení požadavků na týmové bundy.