U15 Kunčina – Němčice/Janov 2:2 (1:1) (21.10.2023)

K venkovnímu utkání starších žáků jsme tentokrát vyjížděli do Kunčiny, kterou jsme na janovském hřišti 2. září dokázali porazit 6:1, kdy se hattrickem zapsal Matyáš Fišmon, dvěma brankami Stanislav Suchánek a jednou skóroval Jenda Chlup. Že náš herní styl postrádá fotbalovost jsme viděli již minulý týden, kdy jsme sice porazili Březovou 6:1, ale kombinačně jsme toho moc nepředvedli.

Začátek utkání nám vyšel na výbornou a hned v 3. min otevíráme skóre. Matyáš Fišmon si navedl míč k pravému rohovému praporku odkud se mu podařilo nacentrovat před branku, kde se prosazuje Stanislav Suchánek. Zbytek prvního poločasu jsme neměli klid na míči, přihrávky jsme zbrkle rozdávali na soupeřovi kopačky a postupně jsme se přizpůsobovali Kunčině, která hrála převážně nakopávané míče. Těsně před přestávkou z našeho stopera vypadlo sprosté slovo, které velmi dobře pískající rozhodčí nepřeslechl a nařídil volný přímý kop asi dva metry za velkým vápnem. Ze standardky soupeř nic nevytěžil, ale v souboji o odražený míč směrem k rohovému praporku náš stoper fauluje ve vápně a je z toho penalta. Tou v 32. min soupeř nepohrdl a srovnává na 1:1.

Do druhé části zápasu jsme klukům zdůraznili, že bychom se měli zklidnit a prosadit se kombinační hrou po stranách hřiště, dát si pozor na odehrávání nakopávaných míčů a věřili jsme, že fyzicky utkání zvládneme. V 47. min Kunčina kopala roh, my jsme před brankou dokázali míč pouze zpracovat a soupeř prostřeluje hlouček hráčů do naši sítě. Naštěstí jsme během jedné minuty dokázali stav srovnat pohlednou kombinací, kdy Matyáš Fišmon pěknou přihrávkou našel Stanislava Suchánka a ten opět levačkou zakončuje a srovnává na 2:2. Zbylých 22 min zápasu jsme se soupeři nepřizpůsobili, ale doslova kopírovali jeho herní styl dlouhých nákopů. Z trenérského pohledu, jsme si dnes 3 body za předvedenou hru nezasloužili a pokorně jsme soupeři pogratulovali a pochválili za vybojovaný bod.

Šlo o poslední zápas podzimní sezóny, příští týden máme volný los. Naše umístění v tabulce tak má ve svých rukou souklubí Sebranice/H. Újezd a tým Městečka Trnávky. Naši kluci Matyáš se Standou S. jsou zaslouženě v čele střelců soutěže (21 a 11 branek), což je skvělý výsledek celého týmu, který velmi dobře odehrál polovinu soutěže se skóre 38:11, kdy jsme z osmi zápasů šest vyhráli, dvakrát jsme remizovali a v tabulce máme 20 bodů. Musíme však na sobě nadále pracovat.

Nyní nás čeká nějaké to zakončení podzimu a pak zimní příprava, na které se budeme snažit připravit na jarní část soutěže. Ta by měla být zahájena 6.-7. dubna a končit by měla 15.-16. června 2024.