Muži Němčice – Morašice 0:7 (0:6) (15.10.2023)

Po venkovní zbytečné porážce s H. Újezdem jsme se v dalších dvou kolech herně chytili. Sehráli jsme asi jeden z nejlepších zápasů s vedoucím Třebařovem a první bod do tabulky jsme si přivezli z Hradce n. S., ačkoli nás poslední minuta utkání stála dvě nesmyslné červené karty.

Na soupeře z Morašic (aktuálně 2.-5. místo) jsme si na domácím trávníku věřili a i první minuty nasvědčovaly, že to bude vyrovnaná hra. Mohli jsme jen překvapit.

Obě strany měly v prvních 15-20 min 2-3 střely na branku, hra se přelévala ze strany na stranu a čekalo se, kdo udělá první chybu v obranných řadách. Pak to ale přišlo! Smršť na jejímž konci byl jeden hráč a to Luboš Rusnák, který nám mezi 20. a 29. min vstřelil 4 branky. První branka měla počátek v házení našeho rohu, druhá z výběhu brankaře na levou stranu vápna, třetí jsme se snažili ve třech hráčích zastavit postupujícího pravého záložníka, který prošel a nahrál do koncovky a čtvrtá dlouhý nákop od morašické branky na naše vápno a chybné odhlavičkování obranou. Po takovéto přestřelce je doslova po zápase a psychika za takového průběhu víceméně neumožňuje hlavě ani tělu reagovat. Do poločasu padly ještě dvě branky, jedna z rohu a druhá z chybného výběhu brankaře.

Druhý poločas byl výsledkově mírnější a soupeř navýšil výsledek na 7:0 po chybné rozehrávce od branky.

Závěr: Dvě ostudné porážky 0:7 s Poličkou B a s Morašicemi je potřeba probrat v kabině a naladit se k lepší herní pohodě. Do konce podzimu nám zbývají 3 zápasy (Jevíčko, D. Újezd B a Boršov).