Muži Jevíčko – Němčice 10:0 (4:0) (21.10.2023)

Po nepovedeném domácím utkání s Morašicemi (0:7) jsme odehráli další soutěžní utkání v Jevíčku, které tvořilo spolu s dalšími 5 týmy kompaktní skupinu na 2. až 7. místě s 19 body, těsně za vedoucím nováčkem z Třebařova. Těžko ale popisovat toto utkání jako další nepovedené. Výsledek 10:0 pro domácí je asi vypovídající. Horší výsledek jsme za 1,5 roku od založení mužů odehráli snad jen v Třebařově (24.9.2022), kde jsme v III. třídě minulý rok prohráli 0:12.

Branky tentokrát padaly z rohů, z úniků po stranách, z kombinace po vhození soupeřova autu, z protiútoku po našem útočném rohu, z dorážek ve vápně a jeden z nařízené penalty. Dokázali jsme si vypracovat 2-3 zajímavé příležitosti, ale jediná neskončila mezi třemi tyčemi domácího týmu. S nelichotivým skóre 10:54 jsme na konci tabulky s jedním bodem a před sebou máme poslední dva domácí zápasy s Dolním Újezdem B a s Boršovem. Dnešní výsledek jen potvrdil, že stabilita kádru (docházka) a zimní příprava bude pro setrvání v okresním přeboru klíčová.

Pozitivní byla zpětná vazba od domácího trenéra, který řeší opačné problémy. Na rozdíl od našeho malďoučkého týmu má Jevíčko skvěle sehraný tým zkušených hráčů, ale velké riziko vidí v doplnění mladších hráčů v blízké budoucnosti. Díky za jeho slova útěchy „vydržete, vyydržte, vydržte, ono to přijde …“.