U15 Němčice/Janov – M. Trnávka 3:3 (1:3) (30.9.2023)

Po těsném vítězství nad Sebranice/HÚ nás čekal papírově druhý silný soupeř z Městečka Trnávky, který k nám zavítal na janovské hřiště. Našim divákům jsme chtěli předvést pohledný fotbal a potvrdit naše postavení v tabulce.

Od první minuty to byl však právě soupeř z Trnávky, který nás dokázal jednoduchými nákopy přehrávat. Dlouhé výkopy na bratrskou dvojici Pavla a Františka Kroupu nám dělali velké problémy. Nejprve jsme v 5. min po rohovém kopu zůstali spát na polovině soupeře a z rychlého brejku Trnávka otevírá skóre. V 10. min po nedůrazu v zadních řadách přidávají na 0:2 a hned v 12. min zvyšuje soupeř prostřelením hustého chumlu hráčů ve vápně na 0:3. Nutno přiznat, že hra soupeře formou nakopávaných míčů bez mezihry byla efektivní a my jsme na ni nedokázali reagovat. Přesto jsme zůstali u naší kombinační hry a v 23. min jsme dokázali snížit Matyášem Fišmonem, který na dvakrát doráží míč za záda soupeřova gólmana. Tato branka nás dokázala nakopnout a postupně jsme na hřišti přebírali iniciativu a kombinační hrou jsme začali Trnávku přehrávat.

Do druhého poločasu se soupeř zřejmě rozhodl dohrát zápas na udržení výsledku a zcela stáhl svou útočnou aktivitu. Velkou mírou změny herního stylu dělala i naše dobrá fyzická připravenost a začali se u nás objevovat velmi pěkné herní kombinace na jeden dotek, na které soupeř nedokázal reagovat. Velká chuť a hlad po lepším výsledku naše kluky nutila zbytečně střílet z velkých vzdáleností, což urostlého brankaře nijak nezaměstnalo. Postupně jsme hledali recept, až si v 47. min stoper Jenda Chlup předkopl míč do volného prostoru a středem šikovně vybídl Matyáše Fišmona, který dává na 2:3. Na hřišti, střídačkách i mezi diváka postupně rostla nervozita. Nakonec zápas rozhodl faul na Standu Rozvorala ve vápně soupeře, nařízenou penaltu s přehledem proměnil Matyáš a připsal si další hattrick a dorovnává na 3:3.

Už se zdálo, že naše parta okusí první porážku. Prvních 12 min jsme se nebyli schopni přizpůsobit hře soupeře a dělali jsme velké chyby v obranných řadách. Kluky je potřeba pochválit za trpělivou hru, kterou si dokázali dojít alespoň pro jeden bod za remízu.