Muži Němčice – Třebařov 1:3 (0:2) (1.10.2023)

První říjnový den jsme na našem hřišti přivítali Třebařov, který předvádí jako nováček okresního přeboru velmi dobré výkony. Po naší ztrátě bodů, s předposledním H. Újezdem, proběhla v kabině konstruktivní diskuse PROČ?, z které vyplynuly jasné závěry, jak posunout herní projev a získat první body podzimu.

Ovšem nikdo z kabiny ani diváků nečekal to, co naši hráči předvedli nyní proti Třebařovu. Možná nás soupeř podcenil, možná jsme nastoupili s daleko věším odhodláním. Svou roli určitě sehrála částečně sestava, rozestavění hráčů a tréninkové jednotky před zápasem. Nejenom, že jsme si odpustili inkasovanou branku v prvních minutách, ale soupeřovi šlo z obličejů číst, že nevědí, co mají hrát? Od první minuty jsme dohrávali každý souboj, měli jsme několik střel na branku hostů a hra se přelévala nahoru a dolu. První gólový moment tak přišel až z píšťalky rozhodčího, který pro Třebařov pískl penaltu. Důvod tohoto rozhodnutí nemá cenu s odstupem času komentovat. Zkušený M. Knápek se nemýlil a stav utkání 0:1. Zklamání na naší straně, zejména po té, co hřiště musel opustit náš Jan Pakosta, kterému soupeř v souboji prošlápl nárt a vykloubil mu tak dva články prstů bez potrestání rozhodčím. Bohužel do 2 min od penalty dostáváme druhou branku. Tentokrát ze hry, kdy po velmi pohledné kombinaci ve velkém vápně střílí D. Maleňák. Zbytek prvního dějství se dohrával ve stejném tempu a ostrých soubojích, které nechával hlavní rozhodčí bez napomenutí.

Kdo si myslel, že v druhém poločasu bude fyzicky dobře připravený Třebařov dominovat, tak ten se opravdu mýlil. Vše začalo, když se v 47 min vydal přes půl hřiště rychlonohý Matěj Matoušek a nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci. Stahujeme na 1:2. Od této chvíle se zvyšovala nervozita soupeře, který si každou ubývající minutou uvědomoval ohrožení bodového zisku. Tomu odpovídaly další nebezpečné zákroky a doslova psychologické blikance (hráč č.26 Lukáš Křižanovský), kterými za 20 min dokázal nebezpečnými zákroky likvidovat naše hráče. Nejprve, mimo souboj o míč, vrazil loket do trojúhelníku našeho nic netušícího Lukáše Pavliše (vyražený dech) a těsně před koncem hrací doby „přejel“ Matěje Matouška, kterého jsme odnášeli na nosítkách. Takovýto hráči by na trávník asi vstupovat neměli☹. Ale tyto věci by měl řídit rozhodčí a chránit tím zdraví hráčů! Po těchto zákrocích nechal ale rozhodčí nastavit +6 min, v kterých se Třebařovu „konečně“ podařilo přidat branku na konečných 1:3.

Shrnutí zápasu – Hrál poslední s prvním týmem v tabulce okresního přeboru. Z naší strany jsme se shodli, že šlo o nejlepší výkon ne za podzim, ale 1,5 roku, co jsme mužský fotbal přihlásili. Asi tou nejlepší vizitkou a důkazem předvedené hry, byl bouřlivý a zasloužený aplaus našich diváků, který jsme na tomto hřišti ještě neviděli. Stejně tak kluci v kabině měli ze hry skvělý pocit. Kdybychom tento výkon předvedli před týdnem, přivezli jsme z HÚ určitě 3 body. Ale netrénujeme a nehrajeme na „kdyby“. Tabulka soutěže je neúprosná a nám nezbývá nic jiného než na sobě pracovat více než naši soupeři. Potenciál máme obrovský!