Muži Horní Újezd – Němčice 4:2 (3:2) (24.9.2023)

K sedmému zápasu okresního přeboru jsme zajížděli do Horního Újezdu, který byl s dvěma body před námi na předposledním místě tabulky. Bylo tedy jasné, že to pro nás byla ta největší příležitost podzimní části soutěže.

Naše slabina v prvních minutách si vybrala svou daň hned dvakrát za sebou. Nejprve nedorozuměním stopera a brankaře v 5. min a hned na to v 8. min uskočil brankaři míč před odkopem. V 8. min jsme tak prohrávali 0:2 vlastními chybami, které jsme soupeři doslova darovali. Tým HÚ nehrál žádný extra kombinační fotbal a nám se podařilo srovnat skóre nejprve kapitánem Michalem Votřelem v 20. min a na 2:2 dorovnal v 23. min Matěj Matoušek. Soupeř se s tímto výsledkem nechtěl smířit a v 30. min přidává z rohového kopu na 3:2. Naše největší šance byla v posledních sekundách prvního poločasu, kdy kapitán Michal Votřel neproměnil samostatný nájezd na brankaře a z druhé vlny přestřelil Lukáš Pavliš, když se snažil minout dva soupeře, kteří se střetli s vlastním brankařem, kterého navíc nepříjemně zranili.

Druhá půlka se odehrávala v bojovném duchu, oba týmy si sáhly do svých fyzických rezerv a čekalo se, zda dokážeme najít recept na soupeře v boji o první body. Jiskřička naděje ale uhasnula v 80. min, kdy po zbytečném faulu ve vápně nařídil rozhodčí pokutový kop a HÚ zvýšil na 4:2.

Silné emoce, hledání odpovědí na otázky PROČ?, frustrace z porážky, kdy jsme si 3 branky dali vlastně sami. Někteří naši hráči nechali na hřišti všechno, někteří utkání viditelně herně nezvládli. Po středečním tréninku pak proběhla poměrně konstruktivní porada jádra týmu, kde se domluvil postup, který bude třeba udělat během podzimní sezóny a zimní přípravy.

Další utkání sehrajeme v neděli na domácím trávníku, kde přivítáme Třebařov, který na 2. místo v tabulce ztrácí jediný bod. Přijďte nás podpořit.