Muži Polička B – Němčice 7:0 (5:0) (13.9.2023)

Na hřiště do Rohozné, kde hraje domácí zápasy Polička B, jsme v podzimní části zajížděli nezvykle podruhé. První pokus nám zhatilo počasí, kdy za stavu 1:1 o poločase rozhodčí zápas ukončil pro nezpůsobilost hrací plochy. Polička B do tohoto opakovaného zápasu vstupovala na předposledním místě s 1 bodem, my na místě posledním s počtem bodů 0.

Asi nemá cenu popisovat jednotlivé branky soupeře, které pramenily z našich chyb. Polička byla daleko pohyblivější, důraznější a nenechala nám čas na rozehrávku či kombinaci. Dle komentáře našich hráčů proti nám nastoupilo zcela jiné družstvo, než s kterým jsme hráli v tu osudnou neděli, kdy se Rohoznou prohnala silná bouřka.

Přestože si nemyslíme, že soupeř porušil pravidlo nasazení max 2 hráčů ze soupisky A týmu (krajská 1. A třída), 4 hráči v našem utkání byli na soupisce 10.9., kdy Polička A dokázala 3:2 přehrát tým Č. Heřmanic. Tito hráči (Boháček, Moravec, Krejčí a Stejskal) nám v našem utkání nastříleli 5 ze 7 branek. Rozhodně to mluví o síle poličského fotbalu, který se v pracovní týden umí zformovat do opravdu kvalitní sestavy. Zejména, když potřebovali B tým vytáhnou z předposledního místa okresního přeboru a zajistit si tak uklidnění podzimní sezóny.

Naše premiéra v soutěži bez získaného bodu po 5. kole není příjemná, ale reálná. Sehráli jsme dva kvalitní zápasy s 1. Mladějovem (2:3) a s 6. Cerekvicí (3:5), ze spodní části tabulky máme z šesti soupeřů odehráno pouze s Poličkou B. Čeká nás tedy 5 zápasů, v kterých bychom rádi bodovali (Jevíčko, Hradec, Opatov, Boršov a H. Újezd) s tím, že budeme chtít určitě potrápit i papírově kvalitnější soupeře jako Morašice, Třebařov a D. Újezd B.

První pokus máme hned tuto neděli s Opatovem, výkop v 16:00. Přijďte nás podpořit.