Muži Cerekvice – Němčice 5:3 (3:3) (10.9.2023)

K 4. zápasu okresního přeboru jsme premiérově zavítali na trávník TJ Slavoj Cerekvice, který se pohybuje v horní půlce tabulky soutěže. Přesto jsme se chtěli pokusit dosáhnout na první bod této sezóny.

První dějství se odehrávalo doslova ve stylu přetahované, kdy domácí skórovali a náš střelec Matěj Matoušek nejenom dorovnával skóre, ale zvyšoval nervozitu soupeře, kterému se nedařilo za 45 min uskočit na rozdíl dvou branek. Konečný výsledek v poločase 3:3 byl pro nás velmi potěšující a asi každému došlo, že zápas bude rozhodovat fyzická kondice. O to více, že během zápasu bylo na září nezvyklé horko, které by se spíše hodilo na cerekvickou plovárnu za hřištěm😊.

V druhém poločasu jsme byli svědky slušného výkonu našich hráčů a pohledných akcí na obou stranách. Vyrovnaný stav však změnila penalta, kterou rozhodčí spravedlivě písknul v našem vápně, když se snažil jeden z cerekvických hráčů prosadit únikem z pravé strany. Do konce zápasu ještě domácí pojistili na konečných 5:3.

Na nováčka slušný výkon, nadějný poločas, 3 branky a jedna asistence Zdeňka Lorence (Housky), neuvěřitelné vedro, kde si obě družstva sáhla na dno fyzických sil, velmi dobrý výkon Matyáše Čechlovského v brance, který spoustu šancí zlikvidoval. Po dlouhé době jsme odehráli zápas bez dorostenců (hráli souběžně na domácím trávníku), přesto jsme se sešli v 18 hráčích. Nezbývá souhlasit s komentářem rozhodčího „Udělali jste slušný progres, ale v druhé půlce jste odešli na fyzičku“.