U15 Borová – Němčice/Janov 0:5 (0:2) (9.9.2023)

K druhému venkovnímu zápasu jsme zavítali do Telecího, které 0:2 podlehlo souklubí Sebranice/HÚ a zvítězilo nad Koclířovem těsně 2:1. Klub Borové, který hraje své zápasy v Telecím, je od začátku sezóny oslaben o 3 hráče, kteří se nechali zlákat divizní nabídkou okresního centra mládeže, které má vizi „Jsme preferovaným a vyhledávaným regionálním centrem mládeže v kategoriích přípravek, žáků a dorostu“. Podobně necitlivých příběhů, jakým si Borová prochází, si prožívá bohužel více klubů našeho regionu, včetně toho našeho. Ale zpátky k zápasu.

Příliš vysoké sebevědomí našich hráčů a podcenění soupeře bylo zřejmě příčinou zpočátku  velmi nepohledné hry se spoustou chyb a zbrklých rozhodování při držení míče. Klukům ale postupně docházelo, že klid na míči a komunikace během hry je prostě nezbytnost. Postupně jsme se dostávali do hry a otevřít skóre se nám podařilo až v 20. min, kdy Karel Suchánek vybídl pěknou přihrávkou Davida Mareše na pravé straně a ten skóruje. V 29. min posílá Standa Rozvoral Standu Suchánka, který si míč šikovně zasekl a zvyšuje na 2:0.

Během přestávky jsme klukům vyhnali z hlavy mylné představy o tom, že to půjde samo a oceňujeme, že sami přiznali svá příliš vysoká očekávání „jak to půjde jednoduše“. Přestože si oslabený a mladý soupeř nevytvořil žádnou vážnější příležitost, kombinačně se nám nijak extra nevedlo. Přesto se v druhé části kluci trochu uklidnili a postupně jsme začali trestat velké nedostatky v soupeřově obraně. Nejprve v 63. min z TK, kdy brácha Karel poslal Standu Suchánka do ulice, zvyšujeme na 3:0. Po té Standa Suchánek šikovně naznačil a poslal pěknou přihrávku na Standu Rozvorala, zvyšujeme na 4:0. A nakonec v 68. min po pěkné kombinaci soupeřův brankář vyráží pěknou střelu Standy Rozvorala, kterou si osamocený Standa Suchánek stopnul (s ledovým klidem) 3 m od brankové čáry a zkušeně potvrzuje zápasový hattrick.

Přestože výsledek 5:0 vypadá velmi pěkně a atraktivně, budeme muset lépe zapracovat na předzápasové psychologii a nastavení hráčů😊. Za posledních 20 min zápasu si kluci určitě zaslouží pochvalu, kdy hráli fotbal, jakým se chceme prezentovat. Nesmíme také zapomenout na Martina Jiráska, který si mezi tyčemi připsal první nulu. Velkou pochvalu zaslouží i tým Borové, který byl donucen odehrát zápas s dvěma hráči starší přípravky. Ač je to mnohdy v soubojích bolelo z důvodu tělesné nevyrovnanosti, dokázali nám hru řádně znepříjemnit.

Příští zápas hrajeme na němčickém trávníku, kde přivítáme souklubí Sebranice/HÚ. Doufáme, že se na soupeře nejenom fyzicky, ale hlavně mentálně dobře připravíme. Hrajeme v neděli 17.9., výkop v 12:00. Přijďte nás podpořit a nahecovat, zřejmě se bude hrát o první flek v tabulce!