U15 Němčice/Janov – Kunčina 6:1 (3:1) (2.9.2023)

Náš první domácí zápas starších žáků jsme sehráli na janovském, skvěle připraveném, trávníku s celkem Kunčiny. Po dobrém výkonu v Březové jsme měli ke Kunčině respekt, poslední roky (bez soutěže mladších žáků) jsme se s nimi nepotkávali.

Nakonec jsme předvedli velmi slušný výsledek. V 9. min skóre otevřel Jenda Chlup, když si na středu šikovně zpracoval míč na prsa a došel si až do zakončení. Po pěkné mezihře následoval druhý góĺ z kopačky Matyáše Fišmona. Tentýž hráč po rohovém kopu citlivě olízl hlavou míč a zvyšuje na 3:0. Do poločasu se po ztrátě naší koncentrace soupeři povedl pěkný únik a snižuje na 3:1.

V druhém poločasu jsme si už zápas pohlídali a kluky jsme naváděli stále ke kombinační hře bez zbytečných ztrát. Nejprve jsmem se blýskli opravdovou parádou, kdy Jéňa Pavliš posílá míč na Matyáše a ten nahrává pod sebe na Standu Suchánka, který se nemýlil. Na 5. branku nahrával pěkný centr Matěj Hošek a opět Standa (ač na třikrát) doráží do sítě. Poslední branku na konečných 6:1 a naplnění druhého hattricku odškrtává Matyáš, který se po předchozí pěkné kombinaci zálohy prosazuje v závaru soupeřovi obrany.

Pěkný zápas, zajímavá divácká kulisa a podpora fanoušků. I přes dobré výsledky je potřeba zůstat na zemi a poctivě na sobě pracovat. Čekají nás určitě daleko těžší zápasy, které nebudou tak jednoznačné, jako první dvě kola soutěže.

Příští týden zajíždíme na hřiště do Telecího, držte nám palce!