Muži Němčice – Vendolí 0:5 (0:3) (3.9.2023)

Trochu netradičně v žlutých dresech se naši muži utkali se skvěle rozehraným soupeřem z Vendolí, který do II. třídy postoupil z 1. místa a svými výkony spolu s Třebařovem dokazují, proč měli v III. řídě takovou dominanci. My jsme se bohužel po třech kolech stále bodově neprosadili.
Nemá smysl se vymlouvat na chybějící hráče základní sestavy, ale je třeba shrnout fakta zápasu. V 5. min z velké dálky (30 m) soupeř otevírá skóre jednoduchou střelou a hned v 8. min se prosazuje z roku na 0:2, když na zadní tyči 2 hráči v zeleném zpracovávají a dorážejí do sítě. Do poločasu se Vendolí prosadilo ještě jednou pohlednou akcí, kdy si útočník dlouhý nákop sklepává na pravou stranu a zakončuje do prázdné branky. Za zmínku stálo určitě zpestření hlavním rozhodčím, který soupeři udělil červenou kartu a po dlouhé diskusi s kapitány a postranním rozhodčím, červenou kartu rozhodčí odvolává. Málokdo z diváků i hráčů se s něčím takovým asi setkal. Zde je potřeba pochválit naše družstvo za disciplínu a ukázněnost během všech zápasů, které jsme za více jak rok odehráli.
Do druhé půle se klukům nenastupovalo jednoduše, tříbodový handicap z hlavy dokáže vymazat jen otrlý jedinec. Přesto se naši borci snažili najít na Vendolí nějaký způsob, jak se jim herně vyrovnat. Oba celky postupně prostřídávali a náš projev chvilkami přinášel pěkné akce po stranách. Rozehrávka ze zadních řad se nám vedla poměrně slušně, ale nedokázali jsme „projít střední pásmo“ a vytvořit si nějakou gólovou příležitost. Naopak soupeř byl daleko efektivnější. Vendolský Tomáš Hladík v 63. min přidal z rohu svou druhou branku, byla to opět souhra dvou nebráněných hráčů na zadní tyči. Na konečných 0:5 se po chybě naší pravé obrany v 84. min prosmýkl soupeřův útočník a šikovně zakončil.
Je potřeba pochválit herní projev soupeře a vzít si výsledek k srdci jako motivaci do další práce. Nikdo od našeho týmu po postupu z 4. místa neočekával, že budeme hrát střed tabulky. Je před námi velká dřina a strategický cíl „udržet soutěž II. třídy“. Věříme, že naše mladé řady hráčů mají velkou výhodu v houževnatosti a zejména v rychlejším herním růstu, než vyspělá mužstva, s kterými jsme se v soutěži potkali. Je potřeba se sehrát a vyvinout si fungující herní principy, to se nedá udělat v řádech týdnů či měsíců. Pojďme poctivě pracovat a bavit se hrou a kolektivem, který má naše krokodýlí parta skvělý! Věříme, že nás naši fanoušci podpoří.