Muži Dlouhá Loučka – Němčice 5:1 (2:0) (27.8.2023)

K našemu teprve druhému zápasu II. třídy jsme zavítali na hřiště Dlouhé Loučky, která v prvním kole dokázala v poháru porazit Mladějov 5:2 (my jsme s Mladějovem prohráli před týdnem 2:3). Není třeba detailně sledovat výsledky začátku sezóny, každý zápas pro nás bude nový a velmi těžký! Je potřeba být realistou. Po postupu z 4. místa III. okresní třídy je potřeba zůstat při zemi a uvědomit si, že volba hrát vyšší soutěž bude těžký oříšek. Speciálně Dlouhá Loučka je vyzrálý a kompaktní tým, plný zkušených borců s krajskou zkušeností, Zdeněk Konečný dokonce se zkušeností z letohradské divize.

Od první minuty jsme měli na míči problémy s rychlým dostupováním a fyzicky skvěle připravený soupeř nám nenechal metr trávníku zadarmo. Soupeř měl velkou převahu jak v držení míče a pohybu, tak ve zpracování dlouhých nákopů, při kterých se jim skvěle lepil míč na kopačku. Soupeř vedl hned od 5. min a do poločasu přidal v 40 min druhý gól z penalty, když se ve vápně snažil našemu Tobiášovi Gremlicovi soupeř v souboji stáhnout trenky a on se po něm ohnal rukou.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se o výsledek zkusíme porvat a podržet hru více na svých kopačkách. Na Loučce bylo však znát, jak mají styl hry zažitý. Držení míče na vlastní polovině s mezihrou a se správným načasováním přesné pasy na rozběhnuté útočníky. Je potřeba ale naše kluky pochválit za 3-4 pohledné a nebezpečné akce, které většinou vznikaly po krajích zálohy s centrem do vápna, nebo nahrávkou mezi obránce. V závěru utkání se nám podařilo skórovat z kopačky Matěje Matouška, který podepsal konečný výsledek na 5:1 pro soupeře. Skvěle zachytal Matyáš Čechovský, který dokázal zlikvidovat velké množství tutovek soupeře.

Náš mlaďoučký tým, který je doplňován šikovnými dorostenci, má před sebou ještě hodně práce. Věříme, že kvalitativní skok do vyšší soutěže po 4-5 kolech rozdýcháme a během podzimu předvedeme vyrovnanější zápasy.

Příští utkání hrajeme na domácím trávníku hned ve středu 30.8., kdy dohráváme odložené pohárové kolo s H. Újezdem. Přijďte nás podpořit, výkop v 17:30.