U15 Březová n. S. – Němčice/Janov 2:6 (1:1) (27.8.2023)

K prvnímu kolu soutěže starších žáků U15 jsme zavítali do Březové, která minulou sezónu suverénně vyhrála. Po odchodu herně silného ročníku 2008 do dorostu však březovský klub přihlásil pouze soutěž U15, kde hrají jak starší, tak mladší žáci. To známe z minulé sezóny velmi dobře.

My jsme díky dovoleným a táborům nebyli schopni o prázdninách sehrát jediné přátelské utkání a šli jsme tak rovnou naostro do zápasu. Neměli jsme proto vysoká očekávání a přistupovali jsme k zápasu s pokorou a respektem.

Od první minuty jsme měli více ze hry, ale hra byla oboustranně kostrbatá s velkými nepřesnostmi. Až v 16. min odšpuntoval skóre premiéry našeho souklubí Matyáš Fišmon povedeným brejkem s přesným zakončením. Při jedné akci soupeře, od pravého rohu směrem do vápna, náš agilní Tadeáš Májek předskočil útočícího hráče a vypíchl mu čistě míč. Bohužel rozhodčí tento šikovný kousek Tádi viděl jako faul a nařídil penaltu. Stav se mění na 1:1. Euforie z vedení nám zcela sebrala chuť hrát, velmi pozvolna jsme se vraceli do hry a za tohoto stavu poločas i skončil. Poslední cca 2 min jsme však předvedli překrásnou kombinační hru, za kterou jsme kluky pochválili.

Druhý poločas byl v porovnání s prvním jako noc a den. Nejprve se krátce po začátku pěkně prosadil Standa Suchánek, po té pasu středem hřiště neodolal Matyáš Fišmon, po dlouhé odmlce skóroval i Jéňa Pavliš, když naběhl na přímý kop a svůj hattrick zkompletoval Matyáš Fišmon v samostatném brejku. Za stavu 1:5 jsme udělali drobnou chybičku při výkopu a březovští dávají první branku ze hry. Poslední tečku si ale nechal na konec Standa Suchánek, když potrestal chybu v rozehrávce a uzavřel konečný účet na 2:6.

Skvělý výsledek, velmi dobře fungující obrana, Martin Jirásek se vytáhl několika velmi pěknými zákroky v brance. Kaňkou na výsledku tak byla snad jen administrativní chyba, spojená se změnou čísel dresů před zápasem, což Matymu sebralo hattrick v zápisu o utkání. Ten bude ale sekretářem OFS do týdne opraven. Pochvala také skvěle hrajícímu soupeři, který nám nic nedaroval ani s mixem mladších a starších žáků, vč. dvou šikovných děvčat.

Další utkání hrajeme v sobotu 2.9. na hřišti v Janově, výkop v 14:00. Přijďte nás podpořit.