Muži Němčice – Mladějov n. M. 2:3 (1:2) (20.8.2023)

Po dvou neodehraných utkáních (pohár a 1. kolo) z důvodu nezpůsobilé hrací plochy, jsme k prvnímu ostrému zápasu okresního přeboru nastoupili na domácím trávníku proti týmu Mladějova n. M.

Velký rozdíl herního projevu byl patrný snad 30 min hry, kdy nás soupeř přehrával pohlednou kombinační hrou a držením míče na svých kopačkách. K našemu štěstí dokázal soupeř pouze dvakrát proměnit svoji převahu v této části zápasu (21. a 28. min) pohlednými akcemi, kdy zakončoval do prázdné branky.

Poté přišel monet zvratu. Do poločasu dal Matěj Matoušek kontaktní branku (36. min) a po poločasové přestávce stejný hráč dorovnal (55. min) na 2:2. Soupeř byl zaskočen a sám cítil, že zbytečně za dvoubrankového vedení polevil v kombinaci. Nakonec byl zápas rozhodnut z kopačky soupeře, kdy v 72. min hráč Zdeněk Opletal nabil tříštivým nábojem a z prvního doteku asi z 25 m vyslal ostrý projektil pod břevno. Opravdová paráda!

Naši kluci zaslouží pochvalu za morální sílu a srovnání stavu na 2:2. Po zápasu jsme se shodli, že takto herně kvalitní soupeř u nás již hodně let nehrál. Byla to radost, přestože jsme nedosáhli ani na jeden bod. Na týmu Mladějova je vidět, že spolu hrají X-tou sezónu v stejné sestavě. Příjemná byla i zpětná vazba od soupeře, který naše hráče pochválil a vidí v nás velký potenciál do dalších let.

Další zápas hrajeme v neděli 27.8. v Dlouhé Loučce, výkop 17:30. Po té dohráváme ve středu 30.8. pohárové utkání s H. Újezdem na domácím trávníku. Přijďte nás podpořit.