U15 Němčice – Borová 0:2 (0:1) (11.6.2023)

Předposlední zápas finálové skupiny jsme se na našem hřišti chtěli pokusit o získání prvních bodů šestikolové nadstavby finále A. Doufali jsme, že soupeři bude dělat naše velké hřiště problémy a bude to pro nás zajímavá výhoda, kterou dokážeme využít. Rozhodčí nebyl KR delegován a píšťalky se musel chopit Vladimír Pavliš jako laik.

Sešli jsme se v slušné sestavě a od začátku se hrál divácky pohledný fotbal. Minutu před koncem rozhodčí Láďa přehlédl v hostujícím vápně ostrý faul na Jonáše Voleského, který zápas nedohrál. Místo toho se hra přesunula na naši stranu a Borová dává z rohu první branku. Obdobně nepokrytý hráč před brankou bez většího úsilí zakončuje. Nepříjemný gól do šatny, ale kluci měli stále chuť hrát.

Druhý poločas se odvíjel v podobném duchu vyrovnané hry a čekalo se, kdo udělá chybu. V 55. min brankař Ondra Hác vyráží míč před sebe, náš obránce přizvedává míč přímo na soupeřova útočníka, který ostrou střelou zakončuje na 0:2. Tímto výsledkem zápas i skončil.

Na body jsme nedosáhli ne díky neodpískané penaltě, ale protože nejsme schopni vstřelit branku. Herně slušná hra, ale v útočné polovině schází kreativita a kombinace do útoku. Příliš často se hráči snaží projít jeden na jednoho, ale fotbal je kolektivní hra o spolupráci a sehranosti. Přestože jsme od ledna absolvovali 50 tréninků a zápasů, na 50% docházku dosáhlo za jaro pouze 10 hráčů z celkového počtu 26 mladších a starších žáků. Příští týden máme poslední možnost odehrát slušný zápas na trávníku v Březové. Držte nám palce.