U11 ZÁVEREČNÝ TURNAJ ČISTÁ (11. 6. 2023)

Poslední turnaj sezóny 2022/23 za účasti všech 12 týmů soutěže nás čekal v Čisté. Na fotbalovém hřišti byly připraveny 3 hřiště pro mladší přípravku, byly rozlosovány dvě skupiny po 6 týmech a hrálo se 1x15minut. V základní skupině nás tedy čekalo 5 zápasů a poslední zápas o umístění.

První dva zápasy jsme poměrně snadno vyhráli. Porazili jsme Pomezí 5:2 a Městečko Trnávka 10:0. Dále nás čekala Čistá se kterou jsme hráli 1:1. V posledních minutách nás podržel Lukyn, který fantastickým zákrokem vytáhnul střelu mířící do růžku branky.

Další zápas jsme odehráli proti souklubí Horní Újezd/Morašice, se kterým jsme prohráli 2:3. Poslední zápas ve skupině nás čekal Hradec nad Svitavou. Zde jsme vedli 3:1, ovšem po chybách v obraně jsme soupeře nechali vyrovnat na konečných 3:3, což nám přisoudilo 3. místo v základní tabulce a čekal nás zápas o 5. místo.

V posledním zápase sezóny jsme nastoupili proti Jevíčku. V základní hrací době byl nerozhodný výsledek 1:1 a rozhodvaly penalty. Lukyn jednu penaltu chytil, ale dva naši kluci netrefili branku a tím jsme skončili na 6. místě.

Před turnajem jsme si dělali naděje na mnohem lepší umístění, protože týmy jako Čistá, HÚ/Morašice, Jevíčko a Hradec jsme běžně poráželi. Ovšem dnes to klukům nelepilo, když už zkusili kombinaci, tak jim balón odskakoval od nohy, střely létaly mimo branku a tím, že byly zápasy krátké, tak se projevila nervozita a nedokázali jsme vítězství strhnout na naší stranu. Jediný, kdo dnes vynikal, byl Lukyn, který nejednou podržel náš tým skvělými zákroky i vhodně načasovaným vyběhnutím. Malou útěchou pro nás bylo, že Tom vyhrál s deseti góly nejlepšího střelce turnaje.

Nyní si do konce školního roku dáme několik tréninků a rozlučku. O prázdninách nás čeká 12.-13.8. fotbalový kemp a ke konci prázdnin začneme trénovat na další sezónu, která obvykle začíná na začátku září. S tím souvisí, že hned 6 kluků (Tom, Vojta, Matouš, Alda, Lukyn a Fanda) ze současného týmu věkem dospělo do žáků. Tudíž se bude zakládat mužstvo mladších žáků U13 a pokud bude trenérsky pokryté, tak zůstane i U11.

Celý turnaj odehráli Lukyn, Tobík, Štěpa, Matouš, Fanda, Tom, Šíma, Vilda, Alda, Kristián a Robin.