U15 Němčice – Opatov 0:3 (0:2) (4.6.2023)

Na našem hřišti jsme přivítali ve finálové nadstavbě oddíl Opatova, kterému jsme chtěli vrátit prohru 1:2 na jeho hřišti, kde proti nám nastoupili s neregistrovaným hráčem. Ten tentokrát přijel pouze jako divák.

My jsme nastoupili pouze s jedním hráčem na střídání, chyběli nám hráči základu. Škoda, že se nedokážeme v těchto finálových zápasech sejít ve stabilnější sestavě. Hra prvního poločasu byla herně poměrně vyrovnaná. Velký rozdíl však byl v produktivitě. V 12. min rychlostně šikovný opatovský hráč přeběhl po pravé straně celé hřiště a otevřel skóre zápasu. V 25. min pak po rohu Opatov přidává druhou branku, když nebráněný hráč před brankou hlavičkuje bez většího soustředění našich bránících hráčů.

V druhém poločasu hosté zvyšují z penalty, jejíž rozhodnutí bylo velmi sporné a takovýchto zákroků jsme viděli za zápas několik a nikdy potrestány nebyly. Ale to je fotbal.

Z pohledu trenéra zklamání, že jsme nedokázali Opatov více potrápit. Hra nebyla špatná, ale oslabená sestava s hráči, kteří nebyli několik týdnů na tréninku, na víc neměla. První i druhá branka soupeře byla zasloužená. Pokud nenajdeme týmovou hru a nevstřelíme branku, nemůžeme na vítězství pomýšlet.