U15 Borová – Němčice 3:2 (2:1) (20.5.2023)

Na silného soupeře z Borové jsme tuto sezónu nenašli recept. Nejprve jsme na malém hřišti v Telecím podlehli 0:3 a na jaře na domácím trávníku jsme sice předvedli vyrovnanější výkon 1:2, který na zisk bodů ale nestačil.

Ve finálové části jsme se proto chtěli pokusit papírového favorita potrápit. Přestože jsme po celý zápas nenechali vedoucího střelce (Štěpán Lorenc) vstřelit branku, ukázal nám své přednosti již v první minutě. Utekl po své pravé straně a nahrávkou pod sebe nechává svého spoluhráče skórovat už v 1. min zápasu! Naši kluci se snažili hrát a při jednom z úniků Vítka Koláře do vápna ho soupeř zastavuje ostrou „kosou přes holeň“, která měla parametry červené karty. Rozhodčí nařídil pouze penaltu, kterou Matěj Pecháček proměňuje. Nadále se hra odehrávala v duchu nakopávaných míčů Borové, která dle mého měla přihlásit soutěž nohejbalu a s fotbalem jejich výkon neměl mnoho společného. Co se soupeři musí ale přiznat, jsou skvěle kopané rohy. Jedním z nich se prezentovali před přestávkou a v 27. min zakončují hlavou do naší sítě na 2:1.

V druhé části jsme předvedli lepší výkon. Daleko lépe jsme přistupovali k hráčům, viděli jsme více kombinací, i výkopy od branky měly dobré parametry. Přesto nás soupeř potrestal a zvyšuje na 3:1. Opět skvěle kopnutým a zakončeným rohem. Naši kluci nadále bojovali a odměnou jim bylo snížení z kopačky Standy Suchánka, který chytře přeloboval domácího brankaře.

Vzhledem k vzájemným zápasům s Borovou je potřeba hodnotit tento zápas jako velmi dobrý a klukům jsem poděkoval. Viditelně nám dělá problém hra týmů, které nakopávají míče bez fotbalové kombinace. Ale je to sport a je pouze na nás, abychom našli recept i na tuto hru. Je potřeba zapracovat na bránění rohů, z kterých jsme v tomto zápasu dostali dvě branky.