U15 Bystré – Němčice 1:1 (0:1) (6.5.2023)

K poslednímu zápasu základní skupiny jsme zajížděli do Bystrého, které se prezentuje po celou sezónu kvalitní kombinační hrou. Zápas byl poměrně důležitý z pohledu postupové matematiky, kdy jakákoliv remíza či vítězství by nás posunula do nadstavby A, kde budou TOP4 týmy okresní soutěže hrát o konečné pořadí a přeborníka okresu.

Utkání řídil rozhodčí Lukáš Prokop, s kterým jsme se v soutěži již několikrát potkali. Tento rozhodčí je velmi specifický k vyjadřování hráčů a trestá sprostá slova nepřímým trestným kopem. Naši borci si na tato pravidla zvykli a s odstupem času je potřeba rozhodčího pochválit za tento výchovný přístupu nejenom u jednotlivců, ale v rámci celé soutěže a fotbalového prostředí.

K zápasu jsme přijeli v ideálním počtu 12 hráčů. Po vydařeném domácím zápase s Borovou, kde kluci předvedli velmi slušný výkon, jsme i v Bystrém předváděli pěkný fotbal. Hra byla vyrovnaná, přesto si myslím, že v první části jsme měli více ze hry. Naši převahu jsme zúročili v 26. min, kdy po velmi pohledné výměně Matěje Pecháčka s Vítkem Kolářem otevíráme skóre z kopačky Vítka, který se prosazuje z levé strany.

V druhém poločasu se nadále hrál pohledný kombinační fotbal z obou stran. Postupně jsme ale ztráceli koncentraci, zejména poté, co po zranění Ondry Háce v brance nastoupil do role brankaře Jonáš Voleský. Ten se blýskl několika skvělými zákroky a své role se zhostil skvěle. Ovšem po jedné z chyb nedůrazu před naší brankou se v 61. min nechytatelnou ránou z malé vzdálenosti prosazuje Bystré a srovnává na 1:1. Asi zasloužené srovnání, jehož příčinou byl úpadek herního klidu a držení míče, kterým jsme pustili soupeře do hry.

Zápas jsme nakonec udrželi a stejně jako v podzimní části (11.9.) jsme s týmem Bystrého remizovali 1:1. Tento výsledek srovnal za vedoucí Borovou (33 bodů) další tři týmy s 27 body. O druhé příčce a postupu do TOP4 tak rozhodovalo vzájemné skóre a poté skóre v celé soutěži. Dle těchto pravidel jsme se umístili na 2. místě, za námi pak týmy Litomyšl/Čistá a Bystré. Po přezimování na 1. místě a pilné tréninkové přípravě nás trochu mrzí pokles herního projevu, přesto 2. místo a postup do A-finálové skupiny nadstavby je skvělý výsledek mezi 15 kluby okresní soutěže!

Nyní dojde k nalosování finálových skupin nadstavby. My se dvoukolově (doma/venku) potkáme s celky Borové, Březové n. S. a Opatova. Všem našim hráčům patří velké poděkování za výsledek v základní části a hodně zdaru do finálových zápasů!