Muži Němčice – Vendolí 1:1 (0:1) (6.5.2023)

Tentokrát jsme na našem trávníku přivítali vedoucí celek okresní soutěže, který se spolu s Třebařovem bodově dominuje tabulce. Cílem podzimní sezóny je právě „potrápit“ týmy před námi a soustředit se na herní výkon a kombinační hru. Za poslední kola Vendolí i Třebařov předvedli, že jejich výkon není příliš stabilní a dokázali klopýtnout a nějaké body ztratili.

Že si body z Němčic neodvezou zadarmo pochopili protihráči od první minuty a jejich nervozita postupně rostla. Mírné uklidnění přišlo v 19. min, kdy se jim podařilo vstřelit branku. Přesto výsledek a zejména herní projev neodpovídal vedoucímu týmu soutěže. V poločasové přestávce vedoucí hostů neodolal a slovním výrokem (lze si přečíst v zápisu z utkání) ohodnotil výkon hlavního rozhodčího. To, že se hrálo místy za hranicí pravidel je fakt, který potvrzují 3 ŽK na straně Vendolí a 1x ŽK Němčic.

Vzhledem k stále vyrovnané hře a nervozitě soupeře, jsme viděli i v druhém poločasu zajímavé příležitosti na obou stranách. Pak to ale přišlo. Hlavní rozhodčí po nastřelené ruce ve vápně v 71. min nařizuje penaltu, ke které se staví Matěj Matoušek a je srovnáno 1:1. Emoce se vyšroubovali na max a početná skupina diváků z Vendolí i samotní hráči tento fakt velmi těžce nesli. Za zmínku stojí i skvělá příležitost Romana Kopeckého, který po skvělém uvolnění neproměnil tutovku v 90. min.

Závěr: Cíl byl splněn, vedoucímu tabulky jsme pomyslně naložili do autobusu pouze jediný bod a předvedli jsme našim divákům, že fotbal hrát umíme. Děkujeme všem fanouškům za skvělou podporu.