U11 Turnaj Sebranice (7. 5. 2023)

První květnovou neděli jsme jeli na turnaj do Sebranic, kde nás čekali soupeři z Březové, Bystrého a samozřejme Sebranic. Opět jsme se sešli v dostatačně velkém počtu 11 hráčů, takže kluci nemuseli šetřit silami.

První zápas jsme nastoupili proti Březové, kterou jsme celkem v pohodě porazili již minulý týden. Dnešní zápas nebyl jiný. Časté vybíhání soupřova brankáře trestal z dálky Tom, který celkem vstřelil 6 gólů. K tomu přidal několik hezkých přihrávek z nichž 2 využil ke skórování Vilda. Celkově jsme vyhráli 8:3.

Další zápas nás čekal tým Bystrého, jehož útočníci nám v předchozím vzájemném zápase dělali velké problémy. Na tomto turnaji se ovšem do šancí moc nedostávali, protože nám skvělě fungovala obrana a za obranou vše zavíral dobrými výběhy Lukyn. Tom vstřelil 4 góly, opět rozdal několik výborných přihrávek za obranu z nichž 2x zavěsil opět Vilda a jeden gól přidal Tobeš. Naše vítězství 7:1 určilo, že o vítezství v turnaji rozhodne poslední vzájemný zápas proti domácím Sebranicím, které také vyhráli oba předchozí zápasy.

Sebranice mají tradičně vyrovnaný tým na všech postech a hráči starší připravky již běžně nastupují za žáky. Proto nás nečekal jednoduchý zápas. Nejprve neproměnil Alda samostatný únik a Vilda po dobrém napadání, také neprostřelil domácího brankáře. Zato domácí se prosadili a v prvním poločase jsme prohrávali 0:2. Do přestávky snížil Tom, kdy zavěsil po několika předchozích šancích, kdy jeho střely těsně minuly branku. V druhém poločase Sebranice tahali za delší provaz a stále si drželi náskok. Poté ovšem soupeř z pole v závaru zastoupil brankáře a rukou zastavil míč směřující do brány. Z nařízené penalty jsme snížili na 3:4. Na poslední 2 minuty zápasu jsme nasadili nejsilnější možnou sestavu, což se jako předchozí týden shledalo s úspěchem. I tento tentokrát v posledních vteřinách zápasu Štepa napřáhnul svoji levačku a nechytatelně uklidil balón za vzdálenější tyč. Drama bylo dokonáno a konečný výsledek 4:4 nám přisoudil díky lepšímu skóre další vítězství v turnaji. Naše 3 góly vstřelil Tom, z toho jeden ze zmíněné penalty a vyrovnávací gól vstřelil Stěpa.

Stále se zlepšuje hra útočníků, kteří napadají soupeře již při rozehrávce. Ovšem bohužel aktivita kluků je vázána na naše „povzbuzování“ a hecování. Na tom bychom potřebovali zapracovat, aby kluci nečekali, až jim řekneme, kam a kdy mají běžet.

Trunaj odehráli Lukyn, Tobeš, Matouš, Fanda, Štepa, Tom, Vilda, Alda, Šíma, Robin a Kristián.

Další turnaj nás čeká v neděli 14.5. v 10h opět na domácím hřišti v Němčicích. Máte tedy možnost, již podurhé v jarní části sezóny, kluky podpořit z pohodlí domova 🙂