U11 Turnaj Němčice (30. 4. 2023)

Na turnaj do Němčic měly původně dorazit pouze dva týmy. Z Březové a souklubí Horní Újezd/Morašice. Ovšem druhý jmenovaný tým měl dostatečný počet hráčů na kompletní dva týmy, proto navrhnuli, že vytvoří samostatné týmy Horní Újezd a Morašice. To bylo pro všechny zúčastněné ideální řešení, protože jsme odehráli plnohodntoný turnaj. My jsme se na domacím hřišti také sešli v pro nás nezvykle velkém počtu hráčů. Připravených jsme měli 12 kluků.

První zápas jsme nastoupili proti Hornímu Újezdu. Díky rozdělení měli borci pouze jednoho hráče na střídání a od začátku jsme měli jasnou převahu. Velkou radost nám udělalo aktivní zapojení všech hráčů do předvedené hry o čemž svědčí i rozložení vstřelených gólů. Již standardně byl nejlepší střelec Tom se 4 góly a 4 klíčovými přihrávkami. O další góly se zasloužili 2x Alda a po jednom gólu Vilda, Štěpa, Robin, Vojta a Fanda. Konečný výsledek byl 11:2 v náš prospěch.

Druhý zápas jsme nastoupili proti Březové, která nám obvykle bývá vyrovnaným soupeřem. Na tomto turnaji jsme ovšem měli převahu a vyhráli jsme 5:1. O naše góly se opět podělilo více kluků. Tom 2x a po jednom gólu Vojta, Fanda a hned na svém druhém turnaji se zapsal mezi střelce i Šíma.

Poslední zápas nás čekal nejnezbezečnější soupeř, který do té doby vše vyhrál stejně jako my a tím byli Morašice. Začali jsme dobře, brzy jsme vedli a i když Morašice náš násko stáhli, stále jsme si drželi vedení. V poločase bylo skóre 3:2. V druhém poločase jsme se dostali do dvoubrankového vedení, ale poté Morašice přidali a my jsme se nechali uchlácholit dobrým výsledkem. Po několika, až komických závarech před naší brankou, Morašice vyrovnali na 4:4. To naše kluky správně nabudilo, tentokrát nehodili flintu do žita, ale začali bojovat. Na poslední dvě minutky jsme nasadili nejsilnější sestavu, což se vyplatilo, protože v posledních vteřinách zápasu Fanda svým gólem rozhodnul o našem vítězství 5:4 a tím pádem i o vítezství v celém trunaji. Za nás vstřelil 4 góly Tom a již zmíněný vítězný gól Fanda.

Musíme říct, že když jsme po minulém turnaji kritizovali aktivitu útočníků, tak na tomto turnaji se naše hra výrazně zlepšila a všichni hráli, tak jak se pro vítězství hrát má. Samozřejmě byla hlušší místa, kdy naše aktivita polevila, ale to se děje i ligovým mužstvům.

Svůj první turnaj si vyzkoušel Kristián, který se sice na hřiště nedostal, tak často jak by si představoval, což bylo dáno velkým počtem hráčů, ale jeho příležitost jistě přijde.

Další turnaj nás čeká v neděli 7.5. v Sebranicích, tak snad budeme pokračovat na vítězné vlně. Domacího turnaje se zúčastnili Luky, Fanda, Štěpa, Tobeš, Matouš, Tom, Vilda, Alda, Šíma, Vojta, Robin a už zmíněný Kristián.