Muži Čistá – Němčice 1:2 (1:1) (22.4.2023)

K třetímu a poslednímu zápasu s tímto soupeřem jsme přijeli na trávník do Čisté. Doma jsme prohráli na podzim 0:2, venku jsme ambiciózního soupeře porazili 4:2. Domácí pod vedením němčického trenéra a rozhodčího Josefa Pokorného hraje důrazný fotbal, kterým se držel na velmi pěkném 3. místě tabulky III. třídy. Náš cíl v jarní části je potrápit týmy špičky tabulky a připravit se herně do příští sezóny.

Hned v 5. minutě se prosazuje soupeř, který nás po chybné rozehrávce na levé straně naší obrany trestá a Čistá se ujímá vedení 1:0. Velmi důležitá byla naše reakce a hned v 11. min odpovídáme velmi pohlednou akcí. Michal Votřel sklepává míč na Ivana Škeříka, ten přihrává a Lukáš Pavliš se prosazuje nečekanou a efektivní patičkou, kterou míč procedil mezerou mezi brankaře a levou tyč. Stav 1:1 vydržel do konce poločasu.

Druhá část zápasu byla opět velmi vyrovnaná, my jsme se snažili kombinovat, soupeř hrál tvrdou hru až za hranicí pravidel, což dokládají tři žluté karty. Na rozhodnutí zápasu si početná skupina diváků musela počkat až do 55. min, kdy si to Matěj Matoušek namířil po zadní levé lajně k tyči a za pomocí domácího obránce dává důležitou branku a uzavírá účet tohoto zápasu v náš prospěch 2:1.

Tvrdá hra soupeře nám přinesla nějaká zranění, přejeme klukům, aby se brzo zotavili a dokázali jsme nadále bojovat o body v jarní části soutěže. Výsledkem jsme odsunuli Čistou na 4. místo a přiblížili jsme se k ní na 4 body na 5. místo. Uvidíme, jak dokážeme potvrdit naši herní kvalitu příští sobotu na trávníku v Radiměři.