U15 Sebranice – Němčice 1:1 (1:0) (23.4.2023)

Po poctivě odtrénované zimě jsme byli natěšení na první jarní kolo. Proti ovšem bylo počasí, kdy první kolo s týmem Bystrého bylo odloženo z důvodu počasí a ani druhé kolo se neodehrálo z důvodu školní akce ZŠ Pomezí, kterým jsme sportovně vyhověli a zápas přesunuli.

Do první konfrontace se soupeřem jsme se tak dostali až s týmem Sebranic, který byl po podzimní části na předposledním místě spolu s Pomezím. Přestože jsme Sebranice dokázali na podzim suverénně přehrát 4:0, tentokrát se odehrál zcela jiný zápas. Že je štěstí pomíjivé jsme si ochutnali zcela ukázkově, když jsme do Sebranic vyrazili bez 5 hráčů základní sestavy, vč. brankaře a kapitána (Ondra, Vítek, Pepa, Jonáš a Standa S.). Omlouvám se za chybu v zápisu. Vzhledem k šířce kádru nás nenapadlo zápas překládat a svou příležitost dostali ostatní. Sešli jsme se v slušném počtu, ale na výkonu to bylo patrné.

První poločas nás soupeř překvapil důraznou hrou a po zásluze vedl od 19. min 1:0. Na obou stranách jsme byli svědky několika zajímavých brankových příležitostí, ale další gól nepadl.

V druhé půlce jsme udělali drobné úpravy v sestavě a hlavně kluky naváděli k důrazné a kombinační hře s trpělivějším držení míče. Soupeř se prezentoval dlouhými nákopy, které u mládeže opravdu nemáme rádi. Navíc naše důraznější hra donutila soupeře k neefektivním odkopům do autu. Bohužel je třeba kritika i našich řad, když nám dobře pískající rozhodčí otočil 3-4 autová vhazování. To by se v U15 nemělo stávat ani na okresní úrovni. Obecně se ale náš herní projev zlepšil a výsledkem byl vyrovnávací gól z kopačky kapitána našich řad, Mateje Pecháčka, který krásně zavěsil ze středu hřiště chytrou střelou.

Zápas nabízel i několik zajímavých akcí a trestných kopů, ale skóre 1:1 zůstalo stejné do poslední 70. min. Pro celek, který přezimoval na 1. místě skupiny B možná zklamání, ale pro nás trenéry šlo o zaslouženou remízu. Zlepšení v 2. poločase přikládám i dobré fyzické kondici našeho týmu, kterou jsme nabrali na zimní přípravě. Celý tým zaslouží pochvalu. Speciální poděkování pak pro skvěle chytajícího Táďu Májka, který kouzlil mezi třemi tyčemi a střelce vyrovnávající branky Matěje Pecháčka.

Další zápas hrajeme hned ve středu 26.4. od 17 hod, tentokrát na domácím trávníku. Jde o odložené utkání s celkem Pomezí. Přijďte nás podpořit, občerstvení v bufetu bude zajištěno.