Muži Němčice – Třebařov 1:4 (0:1) (8.4.2023)

Na náš trávník zavítal soupeř, který s odstupem pouze jednoho budu za Vendolím vede tabulku III. třídy okresní soutěže. Dodnes si všichni vzpomínáme na venkovní zápas v Třebařově, kde jsme od skvěle fyzicky připraveného soupeře dostali „nakládačku“ 0:12☹.

Tento domácí zápas jara měl ukázal náš herní posun, alespoň jsme v to doufali. Nastoupili jsme bez několika hráčů základní sestavy, někteří hrající borci procházeli stádiem rýmiček a nachlazení, to je ale standardem každého družstva v tomto ročním období. Potěšující před výkopem bylo, že náš dorost dokázal uhrát cennou remízu 2:2 s leaderem tabulky Březovou n. S.

Zpátky k domácímu zápasu s Třebařovem. Na herním projevu bylo čitelné, že k nám nepřijeli žádní nazdárci, ale kompaktní a sehrané mužstvo, které spolu kope do míče již několik let a viditelně si jdou za postupem do II. okresní třídy. Zejména v komunikaci na trávníku měl soupeř navrch. O to více bylo sympatické, jak jsme proti takovému celku dokázali hrát vyrovnanou hru. Viděli jsme u nás velký posun ve hře ve vzduchu, kdy jsme v zadních řadách sbírali nakopávané míče a vymazali jsme jejich stal hry, který nám na podzim dělal velké problémy. Vytvořili jsme si i několik slibných příležitostí, z kterých jsme dokázali proměnit pouze jednu. A to, když po hrubce soupeřovi obrany si Martin Večeřu sám z vlastní poloviny vyběhl na výlet do souboje s třebařovským golmanem. Nejprve si trochu nevhodně předkopl míč (špek), ale v souboji s brankařem a vrátivší se obranou si mazácky poradil jako profesionální hráč a přesně zakončil😊. Velmi slušným výkonem se blýskl i náš brankař Matyáš Čechlovský, který v rukavicích čaroval stejně dobře, jako v Linharticích.

Nejenom poločas (0:1), ale celý zápas jsme dokázali hrát se soupeřem velmi vyrovnanou partii. Jediné, co jsme nezvládli byl závěr utkání, kdy jsme v 82. a 89. minutě inkasovali dvě branky. Výsledku by slušelo 1:2, přesto jsme Třebařovu podlehli 1:4. Pozitivní je, že asi každý dokáže rozeznat rozdíl mezi 0:12 a 1:4. Naši kluci udělali velký kus práce a splnili jsme naše předsevzetí, že jarní část soutěže budeme znepříjemňovat výsledky těm nejlepším soupeřům okresní III. třídy.

Celý zápas měl ještě neformální dohru, kdy do kabiny přišel kluky pozdravit nejenom prezident, ale také krokodýlí démon, který (ač jsme Třebařov neporazili) to řádně roztočil. Detaily bohudíky zůstanou za zdmi kabin a v hlavách několika málo hráčů, kteří si na hosty dokážou vzpomenout.