Muži Linhartice – Němčice 1:0 (1:0) (2.4.2023)

Na nezvykle kvalitní trávník jsme zavítali tentokrát do Linhartic. Klub, který dle místních činovníků již 6 let nevede mládež a má pouze družstvo mužů. Velmi chladné a větrné počasí sehrálo také svou roli u obou celků. Minulé kolo Linhartice podlehli 1:2 na hřišti Čisté, chtěli jsme soupeře na 3. místě tabulky také řádně potrápit.

Že jsme byli při chuti dal najevo již v 2. minutě Martin Večeřa, který se po pravé straně dostal do zajímavé šance. Při jednom z rohů kapitán Michal Votřel orazítkoval přední tyč. Hra byla vyrovnaná, snažili jsme se hrát kombinační fotbal, soupeř se pokoušel o průniky nakopávanými míči. Ve 24. minutě se blýskl náš golman Matyáš Čechlovský, který si skvěle poradil s brankovou příležitostí domácích. Krátce poté, při jednom z rohů soupeře, se míč odrazil na levou stranu a jeden z linhartických hráčů prostřelil chumel hráčů přesně k pravé tyči a bylo to 1:0.

Víceméně po zbytek zápasu byla hra nadále velmi vyrovnaná. Na soupeři byla vidět větší individuální i týmová vyhranost, lepší komunikace na trávníku a klid na míči. Z naší strany bylo sympatické, že jsme se snažili hrát kombinančí hru a byli jsme na rozdíl od soupeře psychicky stabilnější, slabinou bylo vytěžování jedné ze stran, bez přenášení hry a hlavně proměňování příležitostí, které jsme si dokázali vytvořit. Našim asi nejlepším hráčem na place byl zmiňovaný brankař Čechla, který se vyznamenal po dobu 90 min 3-4 skvělými zákroky.

Potěšení po zápase byla zpětná vazba od Linhratic „Hráli jste o 100% lépe, než v podzimní části, jak jste toho docílili?“. Zápas by si zasloužil remízový výsledek, ale hlavu vzhůru. Příští týden nás čeká další prověrka v podobě domácího zápasu s Třebařovem, který je na 2. místě o bod za Vendolím.

Přijďte nás podpořit.