Muži Němčice – Sebranice 2:1 (1:0) (25.3.2023)

První kolo jarní sezony přineslo v aprílovém počasí standardní výkon, který po zimní přestávce strávené na UMT mužstva předvedla. Z širokého kádru jsme se sešli v 18 hráčích vč. 4 dorostenců (průměr základní sestavy 25 let). Soupeř si takticky vybral stranu „u sušky“ a my jsme tak první dějství hráli proti 12 hráčům vč. Foukala Větroviče. Trojice rozhodčích, kteří byli na zápas nominováni dirigoval mladý hlavní rozhodčí z Jevíčka. Soupeř přijel s poměrně mladým týmem (průměr základní sestavy 24 let), Sebranice nemají přihlášený dorost a postupně tyto hráče zařazují do mužského kádru.

Po zajímavých brankových příležitostech obou stran se nám podařilo vsítit první branku z kopačky Michala Votřela. Nepřehledný závar na malém vápně, kde bylo více našich hráčů, se Michalovi na několikrát podařilo propasírovat míč za záda hostujícího brankaře. Někteří diváci dokonce tvrdili, že míč byl za brankovou čárou třikrát.

Druhý poločas se odehrával opět v obdobném duchu, tentokrát jsme 12. hráče Větroviče měli my. V této části hry jsme měli více ze hry, přesto jsme nebyli schopni překonat rychlostně skvěle připravenou sebranickou obranu. Hlavní rozhodčí měl několik přehmatů pro obě strany. Zpětně jsem rád, že náš kádr tyto chyby dokázal spolknout bez gest a slov nesouhlasu. To se nedalo říci o soupeři, který nesouhlas s verdikty neustál a trenér (a bývalý hráč Němčic) Pepa Nezbedu obdržel žlutou kartu. Na druhou branku jsme si museli počkat do 62. min, kdy se krásně prosadil Matěj Matoušek. Euforie z vedení 2:0 netrvala dlouho a hned po minutě, pod tlakem Sebranic, jsme obdrželi branku na 2:1.

Do konce zápasu již branka nepadla a mohli jsme se tak radovat z vítězství a zisku 3 bodů. Musím pochválit diváky, kteří se chovali slušně a pomohli našim borcům k cennému vítězství.

Další utkání sehrajeme v Linharticích, které jsou o 5 bodů před námi na 4. místě a v prvním kole jara podlehli na hřišti Čisté 1:2.