Muži Němčice – Koclířov 2:1 (2:0) (29.10.2022)

Za krásného podzimního počasí jsme na svém hřišti přivítali tým Koclířova, který se sedmi body okupuje chvost tabulky III. třídy. Pro připomenutí, na hřišti v Koclířově jsme 27.8. vyhráli hokejovým skóre 6:5, kdy se dvěma brankami přičinil David Fikejz, Matěj Matoušek a Martin Večeřa.

V kombinaci se slušnou sestavou jsme do tohoto zápasu vstoupili s patřičnou herní převahou. Celý první poločas jsme tahali za delší provaz, vše začalo v 3. minutě, kdy po načasované přihrávce jde sám na brankaře Max Nováček a je to 1:0. Bohužel obránce Koclířova v těsném sledu po vsítění první branky stihl ještě Maxe „dojet“ a zranit. Následovalo několik dalších slibných příležitostí během celého poločasu, ze kterých jsme dokázali vytěžit pouze jednu. Po pohledné kombinaci Kopejda – Luky – Max si dává skluzem hostující kapitán vlastní gól na 2:0.

Aby se soupeř nenechal zahanbit, hned v 47. minutě trestá smolné podklouznutí v naší obraně a snižuje na 2:1. Naše jinak skvěle fungující obrana úspěšně odvracela do konce utkání nakopávané míče. Několika skvělými zákroky se vytáhl i Čechla mezi tyčemi. Druhý poločas byl, díky soupeřově vidině dosáhnout alespoň na jeden bod, trochu kostrbatý, přesto jsme se snažili hrát kombinačně a vytvořili jsme si další pohledné akce, které se nám proti poslednímu týmu tabulky nedařilo proměnit.

Hodnocení zápasu – slabá produktivita, slušná kombinační hra, kterou ocenila početná domácí divácká kulisa za krásného podzimního počasí. Je potřeba také zdůraznit skvělý výkon rozhodčího, který zápas zvládl s patřičnou mírou autority a přehledu.

Ještě jedna zajímavost o sestavě, která do utkání nastoupila. Jeden z našich hráčů propočítal statistiku věku hráčů. Do základu jsme nastoupili s věkovým průměrem 22,5 let a průměrný věk celé sestavy pak by 24 let. Věřím, že v této soutěži máme jasně nejmladší družstvo a za zády necelou stovku aktivních hráčů mládeže od fotbalové školičky až po dorost.

6 verzí