U15 Němčice – Litomyšl 3:0 (1:0) (23.10.2022)

Po těsném vítězství v Janově jsem měl trochu obavy, zda dokážeme potvrdit i vítězství s Litomyšlí, kterou jsme na jejich trávníku porazili 4:2 pohlednou kombinační hrou. Ač jsem věděl, že tento zápas bude rozhodovat umístění v tabulce před zimní přestávkou, s výsledkovou matematikou neusínám. Slyším však během tréninků a zápasů, že kluci sledují každé kolo, každý bod a mají skvělý přehled o statistice střelců. Do domácího utkání jsme měli 15 hráčů, ač jsem věděl, že časté střídání je na úkor kvality hry, ale chtěl jsem postavit i kluky 2010, aby se na domácím hřišti ukázali.

Silná ranní rosa na herní ploše, která kvalitou odpovídá ročnímu období, byla zejména v prvním poločasu nepříjemná. Přesto jsem po hráčích chtěl kombinační fotbal, který předvede fanouškům směr našich herních dovedností, kterým jdeme. Celý poločas jsme měli více ze hry, ale soupeř vystrkoval kombinační růžky a dostával se do nebezpečných situací, které skvěle likvidovala obrana, nebo ochránce tří tyčí Ondra. Sít rozvlnil v první časti pouze Vítek, který vyrazil v tandemu se Standou R. po chybě soupeřovi obrany. Vedeme 1:0.

Do druhého poločasu jsme si zopakovali herní taktiku a pravidla, která bychom měli dodržovat. Přestože obraz předváděné hry se postupně zlepšoval, několik příležitostí jsme neproměnili. Druhý gól vsítil Pechy, který z faulu po Jonášově úniku nedal brankaři hostů šanci a penaltový kop skvěle umístil. Chvílemi hra připomínala okresní přebor nohejbalu, ale jakmile jsme zkrotili míč na hrací plochu, dařilo se nám technicky i bojovností nebezpečně dostávat soupeře pod tlak. Poslední branku dal opět Vítek, který se individuální akcí dostal k zakončení a nemýlil se.

Závěr – všichni hráči zaslouží velkou pochvalu za předvedený výkon. Přestože některým klukům něco nevyšlo, dokázali jsme se zastoupit a dobrým kombinačním fotbalem a skvěle chytajícím Ondrou jsme nedovolili městskému týmu Jiskra Litomyšl vstřelit jediný gól. Třešničkou na dortu byla informace, že nám sebraničtí hráči pomohli (remíza 1:1 s Borovou) a posunuli jsme se na 1. místo tabulky.

Příští týden hrajeme s HÚ/Morašice (hřiště Morašice), kde se musíme plně soustředit na herní výkon a úspěšnou podzimní sezonu potvrdit zodpovědným výkonem.