U15 Němčice – HÚ/Morašice 4:1 (2:0) (9.10.2022)

K domácímu zápasu jsme nanominovali 16 hráčů, aby se mohli předvést před domácím publikem. Bylo nám jasné, že šířka kádru spíše ubere fotbalové kráse a že ač jsme hráli proti papírově slabšímu soupeři, nebude to jednoduchý zápas.

Kluky jsme nabádali ke kombinační hře po zemi, což se nám popravdě nedařilo. Velkou měrou za to mohl povrch, který není po silných deštích v dobré kondici. Nefungovalo přenášení hry na druhou stranu, viděli jsme nedůrazné bránění při přebírání míče soupeřem a další drobnosti. Přesto díky Matějovi Pecháčkovi jsme dohráli poločas s dvoubrankovým vedením.

Druhá část byla v podobném duchu. Sice se soupeř po dokonání hattricku Matěje ještě pokusil snížit na 3:1, ale Vítek Kolář pěknou individuální akcí, minutu před koncem zápasu, řekl poslední slovo, když zvýšil na 4:1.

Tým HÚ/Morašice zaslouží pochvalu, když s jedním hráčem na střídání odehrál velmi slušný zápas. Výsledkově jsme sice uspěli, ale fotbalové krásy jsme až tolik nepředvedli. Přesto široký kádr zaslouží pochvalu, s krátkým střídáním se těžko hraje kompaktní hra, která by mohla přinést více kombinací.

Příští týden hrajeme na hřišti Janova a to v sobotu 15.10., výkop 10 hodin.